Amonyaklı Yaş Pasta

Çarşamba, Ağustos 24, 2005


"Ertesi güne kolaylık olması için pastayı akşamdan hazırladım. Sabah çikolatasını döktüm. Aramızda olmayacağı için Chocolaté'ın pastasını ayırdım. Tadını ona sorun."


Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yağ(tereyağ, sıvıyağ karışık)
  • 1 tatlı kaşığı amonyak soda(toz)
  • 1 kg.muz(çilek)

Hamurun yapılışı:

  1. Yukarıdaki malzemeler karıştırılır. Aldığı kadar unla orta yumuşaklıkta hamur yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir.
  2. Sekiz eşit parçaya bölünür. 2mm incelikte yuvarlak açılıp, fırında birer veya ikişer pişirilir.

Krema için:

  • 2,5 litre süt
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 8 yemek kaşığı nişasta
  • 250 gr.tereyağ
  • 3 paket vanilya
  • 2 yumurta

Kremanın yapılışı:

  1. Yağ hariç bütün malzeme mikserle 5 dakika çırpılır.
  2. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirilir. Beş dakika kısık ateşte karıştırılır.
  3. Tereyağı koyup ocaktan alınır. Tekrar mikserle çırpılır.
  4. Yufkaların arasına krema sürüp, isteğe göre iki veya üç kat arayla meyve konur.
  5. Üstüne krema sürüp etrafı düzeltilir.
  6. Soğuduktan sonra çikolata, dövülmüş ceviz, fındık veya hindistan cevizi ile süslenir.

You Might Also Like

3 Comments

  1. Bu güzelim ve aynı zamanda kocaman olan pastadan bana sadece küçük bir dilim ayrılmıştr isyanım büyüktür!

    YanıtlaSil
  2. harika olmusellerine saglik

    YanıtlaSil
  3. ne nişastası kullanılacak

    YanıtlaSil

Subscribe