Pazartesi, Ağustos 29, 2005

Hünkar Beğendi



Menünün üçüncü yemeğini sizler için görüntüledim. Maalesef tadını aksettirmiyor bugünkü teknoloji(yani kaybınız büyük).

Malzemeler:

Patlıcan püresi için:

  • 6 patlıcan
  • 1 kaşık un
  • 1 kaşık yağ
  • 2 kaşık kaşar peyniri rendesi
  • 1 su bardağı süt
  • 1 avuç maydonoz
  • tuz ,karabiber

    Kebap için:
  • 1 kg. kuşbaşı et(kuzu)
  • 2 soğan
  • 2 kaşık tereyağ
  • tuz,karabiber


Hazırlanışı:

  1. İnce doğranmış soğan ve et yağ ile kavrulur.
  2. Soyulmuş ve doğranmış domates konup karıştılır.
  3. Su(3 Bardak) ilave edilerek etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.Tuz ve karabiber atılır.
  4. Et suyu 1-1,5 kepçe kalmalıdır.
  5. Patlıcanlar ucundan başlıyarak ocakta çevire çevire közlenir. Patlıcanları közlemeden önce kürdan veya sivri bir bıçakla sık aralıklarla delerseniz içi daha iyi pişecektir.
  6. Kabukları soyulup incecik kıyılır.
  7. Yağ ile un hafif pembe kavrulur.Patıcanlar, rende kaşar, süt konup karıştırarak pişirilir. Tuz atılır.
  8. Servis tabağına önce püre, üstüne kebap konulur. Maydanoz yapraklarıyla süslenir.

3 yorum:

  1. selam! bu sayfa için teşşekkürler. patlıcanları közlemek için daha kolay bir yol yok mu? Mesela
    alümiinyum kağıtla fırına koysak ? Olur mu?
    teşekkürler
    belmontina

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben hep öyle yapıyorum :-)

      Sil
  2. Ne kadar geç görmüşüm bu soruyu :( Gelecekte merak edenler için cevaplıyayım:

    tabii ki ateş közünün tadı her zaman daha farklıdır ama biz de genellikle fırında yapıyoruz. Birkaç yerini bıçakla delip tepsiye patlıcanları dizip fırının ızgarasını açıyoruz ve kızardıkça, kızarmayan yerini çevirip çeviriyoruz arada, bu şekilde de gayet güzel ve temiz oluyor :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...