KISIR

Cumartesi, Ağustos 13, 2005



Malzemeler:


  • 3 çay bardağı bulgur
  • 1,5 çorba kaşığı domates salçası
  • ½ çorba kaşığı biber salçası
  • ½ demet maydanoz
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Kimyon
  • Zeytinyağı
  • ½ limon suyu
  • 2/3 çarliston biber
  • 1 rendelenmiş havuç
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • İstenirse taze veya kuru soğan

Hazırlanışı:

  1. Geniş bir kapta, bulguru biraz sıcak suyla ıslatın ve üzerini tabak veya benzer bir şeyle örtün ve soğumaya bırakın.
  2. Çarlistonu ve maydanozu ince ince doğrayın.
  3. Zeytinyağını, salçaları, baharatları, limon suyunu, nar ekşisini ve tuzu iyice karıştırın.
  4. Biber, rendelenmiş havuç ve maydanozu, eğer isteniyorsa soğanı da ekleyin.
  5. Doğranmış marul ve jülyen domatesle servis yapın.

You Might Also Like

2 Comments

  1. neam neam ham hum super bisey =P~

    YanıtlaSil
  2. boyle guzel suslenen kisir gormedim , cok sahane gorunuyor

    YanıtlaSil

Subscribe