Perde Pilavı

Çarşamba, Ağustos 31, 2005




Pilav için:


  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 su bardağı badem(haşlanıp kabuğu soyulmuş)
  • 2 çorba kaşığı çam fıstığı
  • 3,5 su bardağı tavuk suyu,tuz ve karabiber

    Hamuru için:


  • 1 küçük margarin (aynı ölçüde tereyağ olabilir)
  • 2 yumurta
  • 2,5 su bardağı un
  • 1,5 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:



  1. Pirinç ayıklanıp yıkanır,kaynamış tuzlu suda birkaç saat bekletilir.
  2. Hazırlayacağınız kalıba yumuşamış tereyağı bolca sürün.
  3. Bademleri kalıbı ters çevirdiğinizde çıkmasını istediğiniz şekle göre dizin. Donması içim dolaba koyun.
  4. Kalan bademleri, fıstığı yağda pembeleştirin.
  5. Aynı yağda süzülmüş pirinci birkaç kere çevrilir kaynar tavuk suyu konup pişirilir.
  6. Yarım saat kapak açılmadan demlenir.Sonra pirinçler ezilmeden karıştırılır.
  7. Kavrulmuş fıstık,badem ve kuş üzümü tuz,karabiber ilave edilir.

    Hamurun hazırlanışı:


  8. Yağın yarısı ile 2 yumurta ve tuz ezilir;2,5 bardak unla yoğrulur.Hamur dört büyük bir küçük parçaya ayrılır.
  9. İlk parça merdane ile 2-3mm kalınlıkta

    açılır.Yağlamış kalıba yerleştirilir.(Yufka kenarlarından sarkmalı)

  10. Aralarına minik parçalar halinde yağ koyup,kalan yufkalar yerleştirilir.(Küçük üstü için ayrılır.)
  11. Dördüncü yufkadan sonra pilavın bir kısmı hamurun üzerine konur.Araya küçük parçalara ayrlmış tavuk konur.(yufkaları delmemesi için)
  12. En üste pilav gelecek şekilde birkaç kat böyle yerleştirilir.
  13. Sarkan yufkalar pilavın üzerine kapatılır.Üste küçük yufka kapatılıp üzerine yağ sürülür.
  14. Orta hararetli fırında üzeri kızarana kadar pişirip servis tabağına ters çevrilir.

You Might Also Like

2 Comments

  1. arkadasım bu perde pilav tarifi olmamış bir kere perde pilav tavuksuz olmaz ikinci iç pilav gibi kuş üzümü çam fıstığıda konmaz biraz ukalaca oldu ama kusura bakma artık belki sizin yörede böyle yapılıyordur:)

    YanıtlaSil
  2. 1) Arkadaşım bu perde pilavı tarifi ilk yazdığımız tariflerden. Bir acemilik yapıp malzemelere tavuk etini eklemeyi unutmuşum. Yanlız tarifi sonuna kadar okursanız bir zahmet, malzemeler kısmında unutsak bile tarifte 11. maddede tavuk eti geçiyor. Kaldı ki perde pilavı 2 olarak yazdığım tarifte malzemelerde de yazılı.
    2) Acaba çam fıstığını şam fıstığıyla mı karıştırdınız diyeceğim ama kuş üzümünden de şikayetçisiniz. http://www.oktayustam.com,http://www.e-tarifler.com,http://www.antepsofrasi.com,http://www.lezzetavcisi bu adreslere bakarsanız kuş üzümünü, çam fıstığı (dolma fıstığını) onlarında kullandığını göreceksiniz. Lokantalarda ikram edilenlerde de var. Siirtli, Vanlı ve ya da Mardinli bir çok kişide yedim hepsi kullanmıştı. Lütfen eleştirmeden benzeri sayfalara bakınız arkadaşım. Tabii ki damak zevkinize göre çıkartabilirsiniz istediğiniz malzemeyi.

    YanıtlaSil

Subscribe