Etli Bamya

Pazartesi, Ekim 03, 2005


Malzemeler:


  • 1 kg bamya
  • 500 gr.kuşbaşı et(kuzu)
  • 2 orta boy soğan
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı salça(biber,domates karışık)
  • 100 gr. tereyağ
  • 1 limon suyu(limon tuzu da olabilir)
  • Tuz

Hazırlanışı:





  1. Küçük doğranmış et tereyağda biraz kavrulur. Suyunu çektikten sonra soğan eklenir ,hafif pembe kavrulur. Salça eklenip karıştırılır.
  2. Kabuğu soyulmuş domates küçük doğranıp ilave edilir.
  3. Bamyalar yıkanıp baş tarafları küçük bir bıçakla hafif alınır.(Fazla aldığınızda bamya salyalanır)
  4. Bamyalar ete ilave edilip karıştırılır. Kapak kapatılıp 10 dakika kısık ateşte sarartılır.
  5. Üzerini geçmeyecek kadar su, tuz ve limon suyu eklenip sebzeler yumuşayıncaya kadar orta ateşte pişirilir.(Taze sebzeler kendisi su bıraktığı için az su konulmalıdır)

You Might Also Like

4 Comments

Subscribe