Künefe

Pazar, Ekim 09, 2005

Bu künefeyi en son ne zaman yedim hatırlamıyorum o kadar zaman geçti ki........ Şimdi açım ve bu künefenin hayali gözümün önünde sıcak sıcak ah ah.... posted by Irém



Malzemeler


  • 250 gr. tel kadayıf
  • 150 gr. tereyağ
  • 125 gr. dil peyniri(tuzsuz)

    Şurubu için:
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı:

  1. Kadayıf tel tel ayrılır. Bıçakla üç parmak genişliğinde kesilir.Eritilmiş tereyağı üzerine dökülür. Bastırmadan yağla ovalanır.
  2. 24 cm. çapında tepsi veya tavaya kadayıfın yarısı koyulur. Düz bir tabakla iyice bastırılır.
  3. Peynir tel tel ayrılarak veya rendelenerek kenarlara taşmayacak şekilde yerleştirilir.
  4. Kalan kadayıf peynirin üzerini örtecek şekilde yerleştirilir. Tabakla tekrar bastırılır.
  5. Orta ateşte önce altı kızartılır. Sonra çevirip üstü kızartılır.
  6. Şeker ve su karıştırılarak 5 dakika kaynatılır. Limon suyu eklenip iki dakika sonra ocaktan alınır.
  7. Sıcak kadayıfın üzerine dökülür.(Şurup da kadayıf da sıcak olmalı)
  8. Şurubu çekince sıcak olarak servis yapılır.(Soğuyunca peynir sertleşir lezzet bozulur.)

You Might Also Like

4 Comments

  1. künefe en sevdiğim tatlıdır.bir kere yapmayı denedim ama olmamıştı.ben fırında yapmıştım dil peynırını ince keserek arasına koymuştum...bu tarif çok daha mantıklı,güzel olacağa benziyor ,en kısa zamanda deneyeceğim...

    YanıtlaSil
  2. Umarım güzel olmuştur.

    YanıtlaSil
  3. anlamadıgım nokta kadayıf kızarırken tepsi yaglanacakmı lütfen hemen cevap yazın

    YanıtlaSil
  4. Ben kadayıfı tavada yağlıyorum.
    Sonra yarısını ayırıp peynir döşüyorum. Bu yüzden ayrıca yağlamaya gerek kalmıyor.

    YanıtlaSil

Subscribe