Cumartesi, Ağustos 13, 2005

KISIR



Malzemeler:

  • 3 çay bardağı bulgur
  • 1,5 çorba kaşığı domates salçası
  • ½ çorba kaşığı biber salçası
  • ½ demet maydanoz
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Kimyon
  • Zeytinyağı
  • ½ limon suyu
  • 2/3 çarliston biber
  • 1 rendelenmiş havuç
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • İstenirse taze veya kuru soğan

Hazırlanışı:

  1. Geniş bir kapta, bulguru biraz sıcak suyla ıslatın ve üzerini tabak veya benzer bir şeyle örtün ve soğumaya bırakın.
  2. Çarlistonu ve maydanozu ince ince doğrayın.
  3. Zeytinyağını, salçaları, baharatları, limon suyunu, nar ekşisini ve tuzu iyice karıştırın.
  4. Biber, rendelenmiş havuç ve maydanozu, eğer isteniyorsa soğanı da ekleyin.
  5. Doğranmış marul ve jülyen domatesle servis yapın.

Tarçınlı Çikolata Soslu Kek


Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1,5 sb şeker
  • ½ sb yoğurt
  • ½ sb süt
  • 2 tk tarçın
  • 3 sb un
  • 1 paket hamur kabartma tozu
sosu için;
  • 1 litre süt
  • 5 çorba kaşığı şeker
  • 5 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı kakao
ve biraz fındık..

Hazırlanışı:

  1. Fırını 175 C ye ayarlayın.
  2. Geniş bir kapta, yumurta ve şeker köpürene kadar yaklaşık 20 dk boyunca çırpın.
  3. Yavaşça süt, yoğurt ve tarçını ekleyip kısa bir süre karıştırın. Çünkü köpüren şeker ve yumurta sönebilir.
  4. Hızlı bir şekilde elenmiş un ve kabartma tozunu karıştırın.
  5. Hamuru yağlanmış kalıba dökün ve fırına koyun.

Çikolatalı sos:
Un, şeker, kakao ve sütü karıştırıp kaynayana kadar muhallebi gibi pişirin. Kaynadıktan sonra 10 dk çırpın. Pişen keki fırından alın ılık çikolata sosunu dökün ve çekilmiş fındığı serpin. Nihayet, servis yapın. Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...