Çarşamba, Ağustos 24, 2005

Zeytinyağlı Taze Fasulye



"Geçen akşam Chocolaté'ın annesi evinde bir yemek verdi. Ben de erken gidip fotoğraflarını çektim. Chocolaté'la beraber yavaş yavaş ekliyeceğiz. Misafirler gelmeden acele bir şekilde çektik fotoğraflar biraz kötü çıktı :(. "



  • Tutmaç Çorbası
  • Zeytinyağlı Taze Fasulye
  • Ratatouille
  • Su Böreği
  • Karışık Salata
  • Etli Bamya
  • Hünkarbeğendi
  • Pilav
  • Sebzeli Tavuk Sarması
  • Demir Tatlısı


Zeytinyağlı Taze Fasulye;


Malzemeler

  • 1 kg. fasulye
  • 3 soğan
  • 5 domates
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 subardağı su
  • Tuz

Hazırlanışı:


  1. Fasulye yıkanır, ayıklanır. Kal?nsa ikiye bölünür.
  2. İnce do?ranmış soğan zeytinyağda hafif kavrulur. Kabuğu soyulup doğranmış domates ilave edilir.
  3. Fasulye ve şeker katılır. Kapak örtülü 5-10 dakika kavrulur.
  4. Su konup orta ateşte pişirilir. Kapak aralanarak soğutulur. (kararmaması için)

    Özel günler için:


  5. Soyulmuş domatesi yarım ay şeklinde dilimleyip tencerenin dibine daire şeklinde dizin.
  6. Ortasına bütün domatesi beşe bölünecek şekilde çizip bölmeden koyun.
  7. Üstüne fasulyeleri daire şeklinde dizin.Bir kaç kat olabilir.
  8. En üste ince kıyılmış soğanı ve kalan domatesi küçük küçük doğrayıp koyun.
  9. Zeytinyağı, şeker, tuz ve suyu ilave edip, tencerenin kapağını örtün.
  10. Piştikten sonra servis tabağına ters çevirin. Ortadaki domatesi çizik yerlerinden açıp şekil verin.

Amonyaklı Yaş Pasta


"Ertesi güne kolaylık olması için pastayı akşamdan hazırladım. Sabah çikolatasını döktüm. Aramızda olmayacağı için Chocolaté'ın pastasını ayırdım. Tadını ona sorun."


Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yağ(tereyağ, sıvıyağ karışık)
  • 1 tatlı kaşığı amonyak soda(toz)
  • 1 kg.muz(çilek)

Hamurun yapılışı:

  1. Yukarıdaki malzemeler karıştırılır. Aldığı kadar unla orta yumuşaklıkta hamur yoğrulur. Yarım saat dinlendirilir.
  2. Sekiz eşit parçaya bölünür. 2mm incelikte yuvarlak açılıp, fırında birer veya ikişer pişirilir.

Krema için:

  • 2,5 litre süt
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 8 yemek kaşığı nişasta
  • 250 gr.tereyağ
  • 3 paket vanilya
  • 2 yumurta

Kremanın yapılışı:

  1. Yağ hariç bütün malzeme mikserle 5 dakika çırpılır.
  2. Orta ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirilir. Beş dakika kısık ateşte karıştırılır.
  3. Tereyağı koyup ocaktan alınır. Tekrar mikserle çırpılır.
  4. Yufkaların arasına krema sürüp, isteğe göre iki veya üç kat arayla meyve konur.
  5. Üstüne krema sürüp etrafı düzeltilir.
  6. Soğuduktan sonra çikolata, dövülmüş ceviz, fındık veya hindistan cevizi ile süslenir.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...