Malzemeler:
- 1 paket krem şanti
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 limon kabuğu rendesi
- 2 limon suyu
- 3 yumurta
Hazırlanışı:
- Süt ve krem şanti 5 dakika çırpılır. Buzdolabına konur.
- Yumurtalar şekerle 5 dakika çırpılır. Buzdolabındaki krem şanti ilave edilir.
- Limon suyu ve limon kabuğu rendesi ilave edip karıştırılır.
- Altına yapışmaması için şekilli bir kalıba veya borcamın altına bol hindistan cevizi dökülür.(ezilmiş 3 tane bisküvi de olabilir)
- Karışım kalıba boşaltılıp bir gece buzlukta bekletilir.
Malzemeler:
Hamuru için:
- 6 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
Peynirli iç için: - 300 gr beyaz peynir
- 500 gr tereyağ(yufkaların aralarını yağlamak için)
- 1 demet maydanoz
Hamurun hazırlanışı:
- 6 yumurta ve tuz bir tencerede çırpılır.Aldığı kadar elenmiş un ile sert bir hamur yoğrulur.Bir tanesi büyük 12 parçaya ayrılır.Üzeri nemli bir bezle örtülüp 20 dakika dinlendirilir.
- Her parça unlanarak 2 mm inceliğinde açılır.Büyük olan yufka yağlanmış tepsiye kenarlarından sarkacak şekilde yayılır.
- Bir tencerede 2 litre su kaynatılır.İçine tuz atılır.Başka bir tencereye 2 litre soğuk su konur.
- Yufkalar ikiye bölünerek yarım yarım kaynar tuzlu suda 1dakika haşlanır,soğuk su bulunan tencereye alınır.Hafifçe silkeleyip tepsiye serilir.Her defasında eritilmiş yağ gezdirilir.
- İki haşlanmış yufkadan sonra bir haşlanmamış yufka bütün olarak serilir.Yufkalar yarılanınca rendelenmiş peynir ve ince doğranmış maydanoz konur
- Aynı şekilde kalan yufkalarda serilip kenarlarından sarkan parçalar üzerine çevrilir.Bolca yağlanır fırında veya ocakta çevrilerek kızartılır.