Pazar, Eylül 11, 2005

Limonlu Parfe



Malzemeler:

  • 1 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 limon kabuğu rendesi
  • 2 limon suyu
  • 3 yumurta

Hazırlanışı:
  1. Süt ve krem şanti 5 dakika çırpılır. Buzdolabına konur.
  2. Yumurtalar şekerle 5 dakika çırpılır. Buzdolabındaki krem şanti ilave edilir.
  3. Limon suyu ve limon kabuğu rendesi ilave edip karıştırılır.
  4. Altına yapışmaması için şekilli bir kalıba veya borcamın altına bol hindistan cevizi dökülür.(ezilmiş 3 tane bisküvi de olabilir)
  5. Karışım kalıba boşaltılıp bir gece buzlukta bekletilir.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...