Çarşamba, Ekim 05, 2005

RAMAZAN {Napoliten Soslu Spagetti}

Bugün Ramazanın ilk günü ve ben deli gibi acıktığım için bütün yemek tariflerini durmaksızın yazmak istiyorum. Biraz acı verici... Çok obur bir düşünce gibi ama iftar vaktine yaklaştığında oturup yemekleri tatlıları ve salataları nasıl yiyeceğini düşünmek en keyifli kısmı.. Eski bir iftar sofrası:




O gün Napoliten soslu Spagetti, Baharatlı domatesli tavuk biftek, çorba kısmını hatırlayamadım :), keki Sahra yapmıştı ve muhteşemdi.




NAPOLİTEN SOSLU SPAGETTİ


Malzemeler:


  • 1 kuru soğan
  • 1 rendelenmiş havuç
  • 2 kaşık tereyağı
  • 2 domates
  • 1 kaşık salça
  • 2 diş sarmısak
  • 1 kaşık un
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Hazırlanışı:

  1. Rendelenmiş soğanı yağ ile biraz kavurun.
  2. İçine rendelenmiş havuç ve sarmısağı ilave edin biraz daha kavurun
  3. Rendelenmiş domates, salça ve unu da karıştırarak ocaktaki karışıma ilave edin.
  4. Bir kaç kez karıştırdan sonra karışıma bir fincan sıcak su ekleyin.
  5. Kaynayınca; tuz, karabiber ve toz şekeri koyun.
  6. Spagettinin üzerine dökün isteğe göre doğranmış fesleğen, maydanoz vb. serpebilirsiniz. Evet, çok lezzetli..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...