Cuma, Ekim 07, 2005

Kara Kız Köftesi

Ben bu köfteye şark köftesi de deniyor biliyorum ama Ramazan günü bu aç bünyeye yapılır mı Sahra vicdanın yok mu ühühü? Ben bu köftenin üzerine yeşilliğin her türü ve domatesle ayrı bir çok seviyorum. Şu an her haliyle seviyorum o başka :p

posted by Chocolaté




Malzemeler

  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 1 yumurta akı
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı nane

    Sosu İçin:


  • 1 su bardağı yağ(Zeytinyağ,ayçiçek yağı karışık)
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber(arzunuza göre artırabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 demet maydonoz
  • 3 taze soğan



Hazırlanışı:



  1. Yarım litre su kaynatılır.Bulgurun üzerine dökülür suyun fazlası süzülür.Bulgurun üstü örtülür.
  2. Yirmi dakika sonra un ,nişasta,yumurta akı,kuru nane,tuz ilave edilip iyice yoğrulur.(Gerekirse biraz su serpilir)
  3. Küçük toplar yapılıp ortaları parmak batırılarak çukurlaştırılır.(Toplar fındık kadar)
  4. Kaynar tuzlu suda beş altı dakika haşlanır,süzülüp servis tabağına alınır.
  5. Sarımsak soyulup rendelenir.Kızgın yağa ilave edilip karıştırılır.Biber salçası,kırmızı biber,kimyon,tuz ilave edilir.(çok kısa bir süre,kısık ateşte yapılmalı)
  6. Sos köftelerin üzerine dökülür.Üstü ince kıyılmış maydanoz ve taze soğanla süslenir.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...