Mantarlı & Sucuklu Pizza

Salı, Mart 21, 2006



Malzemeler:

Hamuru için:


  • 1,5 bardak ılık süt
  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 21 gr. yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 bardak un

    Harcı için:

  • 4-5 domates (çok küçük küpler halinde doğranmış)
  • 2-3 biber (ince ince kıyılmış)
  • 500gr. mantar (isterseniz mantarları çok az yağda kavurabilirsiniz suyunu atması için, bu sefer benim mantarlarım sulandılar tepsiyi fırından çıkarıp suyunu atmak zorunda kaldım ama her zaman olan bir şey değil.)
  • Sucuk (ince dilimlenmiş)
  • 100gr. rendelenmiş kaşar peyniri (veya istediğiniz kadar)

    Sosu için:

  • 5 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 çorba kaşığı domates salçası
  • Birer tatlı kaşığı; kekik, pulbiber, tuz

Hazırlanışı:


  1. Geniş bir kapta ılık sütte mayayı eritin.
  2. Yağ, tuz, şeker ve unu ekleyip hamuru yoğurun.
  3. Mayalanması için; kabı bir poşetin içine koyun ağzını sıkıca bağlayın veya kapağını kapatıp beze sarın hava almıyacak şekilde yarım saat dinlendirin.
  4. Bu arada malzemeleri doğrayıp hazırlayın.
  5. Yarım saat sonra yağlanmış bir tepsiye hamuru yayın.
  6. Bir kasede zeytinyağı, salça ve baharatları karıştırın. Doğramış olduğunuz domateslerin suyunu bu sosa ekleyin. Karıştırıp sos haline getirin.
  7. Bu sosu hamurun her tarafına sürün.
  8. Ardından sırayla dilimlenmiş sucukları yerleştirin, biberleri, mantarları ve en üste de domatesleri yayın.
  9. Eğer kekiği seviyorsanız domateslerin üzerine de biraz kekik serpin.
  10. Rendelenmiş kaşarı da serptikten sonra sıcak fırında istediğiniz kızarma oranına göre pişirin. Benim yaptığım pizzayı fırın bir köşesini daha çabuk kızarttı farkettiğimizde çevirdik ama biraz geç oldu. Mantarlar da sulandığı için epey bir badire atlattı ama yine de fena olmamıştı :).


You Might Also Like

5 Comments

  1. merhaba lezizenin lezzet sahipleri
    yemeklerinizin herbiri birbirinden
    güzel pizza harika burda çıkan bütün tarifleri denedim çok güzel oldu herkese tavsiye ederim
    lezizenin sultanları ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler. şurası bir gerçek ki bizde sadece kendi emeklerimizi değil annelerimizin emeklerinide sergiliyoruz. buraya yazan bütün annelere ve kendi annelerimize sevgiler .

    YanıtlaSil
  3. Ben ne zaman pizza yapsam, domatesler hamuru çok ıslatıyor ve hamurum "hamur" oluyor. Sizin ?

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Bahar,

    Domatesi doğradıktan sonra süzgece döküp bekletirsen suyunu iyice süzüyor çok fazla sulanmıyor böylece. Benim de biraz sulanıyor ama aşırı derecede hamur olmuyor pizzam. çok fazla domates koyuyorum. ama bazen az domatesli yapıyorum şu hazır pizzalar gibi o zaman daha bir dominos - pizza hut havasında oluyor pizzam. az domatesli yaptığımda domatesleri çok ince halka olarak doğruyorum ve sucukla vs yanyana diziyor malzemeleri üst üste getirmiyorum böylece hamur daha kuru oluyor. mesela ince hamurlu pizza tarifim var ona bakabilirsin o hiç hamur olmamıştı.

    YanıtlaSil
  5. uzun süredir kızım benden pizza yappamı istiyordu bende hep ertelerdim çünki bir türlü hamurunu tutturamazdım ya çok kalın olurdu yada sert bu gün bu tarifi yaptım ilk defa bu kadar güzel pizza yaptın çok güzel oldu tarif için çok teşekkürler ellerinize saglik

    YanıtlaSil

Subscribe