Perşembe, Nisan 20, 2006

Eşbabiye (Kuru Kayısı Tatlısı)



Etkinliğe yetiştiremediğimiz bir tatlıyı da yapmış olduk. Bu tatlı bizde "Eşbabiye" olarak biliniyor. Google'da aratınca kuru kayısı olarak çıktı fakat Doğu Anadolu'da Diyarbakır, Çemişkezek kültürünü anlatan sayfalarda bulabilirsiniz. Yalnız Malatya'da erik kurusuna deniyormuş. Google'ın yalancısıyım.

Malzemeler;

  • 500 gr. kuru kayısı
  • 350 gr. toz şeker
  • 200 gr. tereyağ
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi

    Hazırlanışı;

    1. Kayısılar seçilir, bir kaç kere yıkanır.
    2. Bir tencereye kayısılar, su, şeker ve tereyağ konulur.
    3. Kayısılar ezilmeden arada karıştırarak pişirilir.Suyunu çekince ateşten alınır.
    4. Dövülmüş cevizle süslenir.

  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...