Güneş Tutulması, Kahvaltı ve Meksika Salatası

Cumartesi, Nisan 01, 2006



Sabaha yakın uyuduğum gecenin sabahında İrem'in telefonuyla uyandım. Keki fırına koydum birazdan geliyorum diyordu. Bu yarı güzel yarı acı haberdi. Güzeldi kek geliyordu; acıydı uykum sona ermişti. O hünerini gösterirken ben de geri kalmıyayım ona bir Meksika salatası yapayım dedim. Bu kısıra benzeyen fakat soğanı olmıyan salata bence İrem'e göre. Salata hazır olmadan geldi bizim çalar saat. İş resim çekmeye geldiğinde hava feci karardı, hım dedi çok bilmiş sizin ev hep karanlık onun için resimler güzel çıkmıyor. Yok canım yağmur yağacaktır yoksa bu kadar karanlık olmaz dedim. Günlerdir bildiğimiz beklediğimiz güneş tutulmasını unutmuştuk!!!




Meksika Salatası

Malzemeler:


  • 2 çay bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
  • 1 demet roka
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Nar ekşisi
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber, kimyon ve arzu edilen baharatlar

Hazırlanışı:

  1. Bulgur ayıklanıp, yıkanır.Üstüne kaynar su dökülerek kapak kapatılır.
  2. Bulgur kabardıktan sonra ceviz, salçalar, baharatlar, nar ekşisi ve zeytin yağı eklenerek yoğrulur.
  3. İnce kıyılmış roka eklenir. Marul yapraklarıyla servis yapılır.





Bu resmi özel olarak çekmiştik. İrem'in çaya olan sevgisini göstermek için. Kahvaltı bittiğinde bu fincan yarıya kadar bitebiliyor.....

İrem: "Hayır efendim ben bu fotoğrafı şu şirin çatal ve kaşık için çekmiştim." diyerek devam ediyorum;

Bu salatayı acaba gerçekten Meksika Mutfağına ait mi diye internette biraz araştırdım ve bulgurla yapılan iki üç salata tarifine rastladım "Mexican-Style Bulgur Salad" olarak geçiyorlar. Ama tarifleri biraz daha farklı... Onları da başka bir zaman deneriz artık..

You Might Also Like

3 Comments

  1. Merhaba Sahra, İrem'le maceralarınızı keyifle okuyorum. Bu kahvaltıya da bayıldım, ikinizin de ellerine sağlık. Meksika salatasını duymamıştım, ilginç geldi. Eminim güzeldir, ceviz de içerdiğine göre.. Cevizi salatalarda kullanmayı severim. Bu arada İrem'in keki de şahane görünüyor!

    YanıtlaSil
  2. Bu salata tam bana göre çünkü içinde soğan yok. Çok lezzetliydi. Bu kadar işin gücün arasında arada bakıp olsa da yesem diyorum o gün heyecandan pek yiyememiştim :)..

    Kekim için teşekkürler Sibel,
    Sizin kurutulmuş domatesli Foccaccia'nızı denemiştim çok güzel olmuştu :)

    Maceralarımıza işlerimi hafiflettikten sonra devam edeceğiz inşallah ;)

    YanıtlaSil
  3. teşekkürler Sibel. İrem kısırın soğanını sevemedi. pek yiyecek seçmez çiğ soğan hariç bunu sever diye düşündüm ama yerken soyunu merak etmiş araştırmış. yakın bir tarihte sizler için başka araştırmalar yapacak.

    YanıtlaSil

Subscribe