Siyah Üzüm ve Kuru Kayısı & Kuru Üzüm Hoşafları

Pazar, Mayıs 21, 2006



Buralar çok ıssızlaştı.. Sahra tatile gitti beni buralarda işlerin ortasına bırakıp oralarda sefa sürüyor. Ben de bu yoğunluk arasında pek bir şey yapamıyorum maalesef. Ama bu aralar çok fazla komposto yaptık. Bir komposto bir de hoşaf deniyor; kuru meyveyle yapılana hoşaf taze meyveyle yapılana komposto deniyor diye biliyorum ben.. Eğer daha farklı bir bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim.

Siyah kuru üzüm hoşafı, kuru kayısı & kuru üzüm karışık hoşaf ve çilek kompostosu ama çilek bitti maalesef onun fotoğrafını çekemedim. Ben çok severim hoşaf ve kompostoları insanın şekeri düşüyor bazen o zaman bir bardağı bir dikişte içiyorum. Taze sıkılmış meyve suları hariç diğer meyve sularına bin kat daha çok tercih ederim. Bir de eğer bir kaç çeşit varsa karıştırıp kokteyl yapıcaksınız iki tane de buz... Bir dahaki sefere buz kasesinde denicem..

Birazdan eğer malzemelerimi alabilirsem ilk yakitori denememi yapmak üzere harekete geçiyorum.. Bir gece önceden bekletmek gerekiyor da o yüzden bugünden başlamam lazım. Tarifi yöresel yemekler etkinliği sırasında Olsai'den almıştım bir türlü deneyemedim ama bu sefer kararlıyım. Eh tabii bir çok malzemeyi kendime göre değiştiricem ama bakalım nasıl olucak?

Gelelim hoşaflara;

Siyah Kuru Üzüm Hoşafı

Malzemeler;

  • 1/2 kg. Siyah kuru üzüm
  • 3 su bardağı şeker (şekeri kendi damak zevkinize göre ayarlayın mesela bana göre çok şekerliydi bu sonradan daha az şekerli yaptık)
  • 3 litre su

    Hazırlanışı;

    Üzümü ayıklayıp iyice yıkadıktan sonra kaynayan suya koyup yaklaşık 15 dakika kaynatın, şekeri ilave edip 15 dakika daha kaynatıp soğumaya bırakın. Eğer meyveleri hemen çıkarılmazsa daha iyi renk vericektir. Ama çok fazla bekletirseniz kararabilir.

    Kuru Kayısı & Kuru Üzüm Hoşafı

    Malzemeler;

  • 400 gr. kayısı
  • 400 gr. üzüm
  • 3 su bardağı şeker
  • Yaklaşık 2 litre su

    Hazırlanışı;

    Siyah kuru üzüm gibi aynı şekilde kaynatın. İsterseniz meyvelerini süzmeden kaselerde isterseniz süzerek bardaklarda içebilirsiniz.

  • You Might Also Like

    2 Comments

    1. sahra gitti.hımm. senide götürsem çok iyi olurdu. hemde çook. hoşaflar güzel görünüyor.

      YanıtlaSil
    2. Yok canım ben çalışırım burda sen gez tatil yap ühühüh:(

      YanıtlaSil

    Subscribe