İslim Kebabı

Pazar, Haziran 04, 2006



Geçen gün annem islim kebabı yaptı. Normalde patlıcanlarını yağda kızartarak yapardı bu sefer yağsız bir şekilde teflon tavada kızarttığı için çok hafif ve bence daha lezzetli oldu.

Malzemeler;

  • 6 patlıcan
  • 7 domates
  • 5 dolmabiber
  • 2 diş sarımsak
  • 300 gr. kuşbaşı dana veya kuzu eti
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 kaşık tereyağı

    Hazırlanışı;

    1. Önce etleri tencerede üzerini geçiçek şekilde su koyup kaynatın.
    2. Patlıcanları tamamen soyup uzunlamasına dilimleyin, teflon tavada yağ koymadan iki tarafını da kızartın.
    3. İki dilim patlıcanı çarpı şeklinde üst üste koyun pişen etlerden tam ortasına koyup önce altaki dilimi üst üste gelicek şekilde sonra diğer dilimin uçlarını üst üste bohça gibi getirin.
    4. Üzerine bir dilim domates bir dilim biber (eğer isterseniz bir tane de mantar koyun, biz de o an olmadığı için koymadık) koyup üzerine kürdan batırın fırın kabına dizin.
    5. Tencereye kalan domatesleri rendeleyin yağı koyun sarımsağı rendeleyin tuz, biber salçasını, pulbiberi koyup kaynatın haşladığınız etin suyunu koyup biraz daha kaynatıp.
    6. Fırın kabına yerleştirilen patlıcanların üzerine döküp. Fırında kızarana kadar pişirin.
  • You Might Also Like

    2 Comments

    1. ellerinize saglik ben de islim kebabini boyle yapiyorum. boylamasina patlicanlari dilimleyip, hic yag eklemeden teflon tavada arkali onlu kozluyorum.. hem daha hafif hem de daha saglikli oluyor...

      YanıtlaSil
    2. yağda kızartmak yerine közlemek her zaman tercihimdir ayrı bir lezzeti oluyor bence..

      YanıtlaSil

    Subscribe