Salı, Ağustos 01, 2006

Kakaolu Yaş Pasta

Önce düşündüm ki bir daha yapabilirim ve bir dilim kesip tabakta resmini çeker öyle koyarım yok bu gün anlamış bulunuyorum ki şu sıcaklarda bu tarifi tekrar denemek beni inanılmaz derecede bunaltır şöyle ki; mutfak inanılmaz derecede sıcak çünkü bütün öğleden sonra güneş içinde ve iş süslemeye gelince krem şanti süte dönüşüyor normaldir aslında ben de suya dönüşüyorum. İnanmayacaksınız ama krem şantiyi kaç kere dolaba koyup çıkardığımın sayısı yok. Ve en son istediğim süsleme şeklinden vazgeçtip elime geçene razı olmuştum ki onu da İrem'e götürken biraz bozduk. Hava serinlemeden yapmamaya karar verince yazdım;

Malzemeler;

  • 6 yumurta
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 100 gr. bitter çikolata
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı;

  1. Un, kabartma tozu, vanilya, kakao birlikte elenir.
  2. Yumurtaları, şekerle birlikte kısık ateş üzerinde bakır bir tencerede 5- 10 dakika çırpılır. Ocaktan alıp çırpmaya devam edilir.(10 dakika)
  3. Yağ ve süt ilave edilir bir kaç dakika daha çırpılır. Elenmiş unlu karışım ve limon kabuğu rendesi ilave edilir bir iki karıştırılır. Yağlanmış kalıba boşaltılır.
    Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirilir.

Krema malzemesi;

  • 3,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 125 gr. tereyağ

Hazırlanışı;

  1. Tereyağ hariç bütün malzemeler çırpılır. Orta ateşte sürekli karıştırarak pişirilir. Ateşten alınca tereyağ ilave edlir.

Arası için;

  • 1 su bardağı iri çekimiş ceviz, fındık, fıstık
  • 500 gr. ince dilimlenmiş şeftali
  • 500 gr. ince dilimlenmiş muz
  • 100gr. çikolata (iri parçalanmış)
  • 1 limon suyu
  • 1 çorba kaşığı toz şeker(Limonun büyüklüğüne ve damak zevkinize göre değişir

Hazırlanışı;

  1. Kek fırından çıkarılır. Beş dakika sonra kalıptan çıkarılır. Üç katlı olacak şekilde kesilir.
  2. Limon suyu ve şeker karıştırılır. İstediğiniz miktar su ilave edilir.(limonatadan biraz tatlı olmalı)Üç parçada bu karışımla ıslatılır.
  3. Aralarına krema sürerek, dilimlenmiş meyve, çikolata ve dövülmüş ceviz, fındık, fıstık dökülür. En üstede krema sürülür düzeltip dolaba koyulur.
  4. Soğuduktan sonra krem şantiyle süslenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...