Süs Biberleri ve Biberli Sos

Salı, Ağustos 22, 2006



Balkonda oturup bir şey yemeden durulmaz ya? Masada gördükleriniz tanıdık şeyler artık. Ama bilmeyen varsa yazayım. Tombul sandviç ekmeklerine takıldım kaldım bu yaz. Tereyağda kızarmış dolma biber bizim vazgeçilmezimizdir. Birde benim vazgeçilmezim biberli sos var ki bunu yazın hazırlayıp kavanozda ya da derin dondurucuda saklayabilirsiniz. Sabah ve ikindi çaylarında özellikle kısır ve bulgurlu salatalarla harika oluyor:
Malzemeler:


  • 4 domates (kabukları soyulmuş ve rendelenmiş)
  • 4 diş sarımsak
  • 1 demet süs biberi(yaklaşık 20 tane)
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ

Hazırlanışı;

  1. Bir tencereye önce zeytinyağ, ardından rendelenmiş domatesler konulur.
  2. Kaynadıktan sonra sapları alınmış biberler ve soyulup ikiye bölünmüş sarımsaklar ilave edilir. On dakika kısık ateşte kaynatılır.
  3. Biberler ezilmeden ateşten alınır. Soğuyunca arzuya göre kavanozda veya derin dondurucuda saklanır.

You Might Also Like

1 Comments

Subscribe