Tel Şehriyeli Tavuk Salatası

Salı, Ağustos 15, 2006



Tarifin aslını çerkez tavuğu tarifi ararken Yemek Zevki blogunda buldum. Tarifi eklemeyi etkinliğe saklamıştım.

Malzemeler adet vs. olarak belirtilmemişti, o yüzden ben de yaparken göz kararı yaptım ve ne kadar maydanoz ne kadar dereotu koyduğumu hatırlamıyorum (yarım demet kadardır sanırım), yani normalde bir salatada ne kadar olmasını istersem o kadar koydum. Şehriyeyi de orijinal tarifine göre yarı yarıya ekledim bana göre 2 bardak çoktu. Ama çok lezzetli bir salata oldu içindeki herşey çok güzel... Son bir tavsiye veriyorum, eğer değirmeniniz varsa sumağı toz halinde çekin veya çok iyi çekilmiş olanından alın. Bir de sanırım tavuğu didikleme kısmını epey abartmışım şehriyelerle ayırt edilemiyordu, bir dahaki sefere daha iri bir şekilde parça pinçik ediceğim (bu işin pratik bir yolu varsa bilmek isterim açıkcası -maydanoz doğramak bile daha zevkli ama mantı kapatmakla kıyaslayamıyorum sanırım başa başlar sıkıcılıkta).

1 su bardağı tel şehriyeyi rengi koyulaşana kadar sıvı yağda kavurun, yarım su bardağı su ekleyip pilav gibi pişirin, demlenmeye bırakın. Haşlanmış tavuk göğsünü (yarım tavuk göğsünden biraz az) didin. İnce kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, limonlu suda haşlanıp küçük küçük doğranmış mantar, közlenmiş kabukları soyulmuş kırmızı biber, ince doğranmış salatalık turşusu, mısırı didilmiş tavuk ve tel şehriyeyle harmanlayın.

1 kasede limon suyu, ince çekilmiş sumak, nar ekşisi ve tuzu iyice çırpın; sonra zeytinyağını ekleyip biraz daha çırpın. Salataya döküp karıştırın.

You Might Also Like

3 Comments

  1. Bu salatayi denemistim Melda`dan, enfestiiiii.

    YanıtlaSil
  2. hafta sonu misafir ağırladım ve bu salatadan yaptım.bir salata bu kadar mı güzel olabilir.görüntü süper,tadı en az görüntüsü kadar muhteşemdi.

    YanıtlaSil
  3. Ben bu salatayı pirinçle yaptım, harika oldu. Şehriyeyle aram yok da. Tarif için çok teşekkürler. Ayrıca tavukları incecik didiklemiş olmanız salatayı daha güzel ve şık hale getirmiş. Beni bu tarifi denemeye iten de bu oldu sanırım.

    YanıtlaSil

Subscribe