Cuma, Ağustos 11, 2006

Yumurtasız Ekmek Aşı



Eskiden bu yemeği yufka ekmekler bayatlayınca yaparlarmış, şimdi biz ekmekleri özel olarak alıp fırında bayatlamaları için kızartıyoruz ki bu yemeği yiyebilelim.

Bir kaç ay önce IMBB etkinliklerinden biri için
Ekmek Aşı yapmıştık. Ama o yumurtalıydı yani benim sevmediğim hali. Bugün annem yumurtasız yapmışken yemeden önce fotoğrafını çekiyim dedim. Linkteki tarifle tek farkı yumurtasının dökülmemiş olması..

2 yorum:

  1. Sevgili İrem ben bu tarife ilaveten kıymali ve tavuklusunu da yaparım,harika görünüyor,eline sağlık sevgiler
    Sihirliboncuk

    YanıtlaSil
  2. aslında bu yöresel bir yemek, kavurma da konuluyormuş. Ama özellikle etsiz olmasını çok seviyorum... Tavuklu hiç düşünmemiştim.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...