İncir Reçeli

Pazar, Eylül 03, 2006


İşin aslı bir sürü tarif var yazamadığım , yazarken internet kopuyor ve tarif gidiyor. İrem reçellere başlamış ben devam edeyim dedim. Bu reçel işi sanırım bütün sene sürebilir. Kışın ayva, portakal, havuç hatta kereviz baharda gül bahar sonu çilek aslında reçelinin yapılmadığı sebze meyve pek yok. Soğan ve patatesi duymadım. Malum bu yaz bir Çatalca hikayemiz vardı. Ordaki dostlarımız bu hafta incir getirdiler. Bir sefer yapmıştım ama öyle çok dikkatli bir şekilde değilde reçel olsun diye yapmıştım. Fakat bu sefer incirleri getirdikleri yetmezmiş gibi tarifide onlara sordum. Bir ölçü onların yaptığı gibi yaptım ama aklım farklı bir şekilde kaldı. 15 tane incirle denedim baktım oluyor. Kalanı bu şekil yaptım:

Malzemeler;


  • 120 tane incir (kabuklarını soydum)
  • 1750 gr. toz şeker
  • 1 çay bardağı limon suyu
  • Çeyrek bardaktan az su

Hazırlanışı:

  1. İncirler yıkanır, kabukları soyulur. Bol suda on dakika haşlanır. Suyu süzülür.
  2. Toz şeker ve su ilave edilir, şeker eriyene kadar ağır sonra harlı ateşte kaynatılır.
  3. On dakika ağır ateşte kaynadıktan sonra limon suyu ilave edilir. Harlı ateşte bir taşım kayadıktan sonra ateşten alınır.


İlk hazırladığım; Aynı ölçü şeker, incir ve limon suyuna bir bardak su koydum. Bazı tariflerde incirleri soyduktan sonra çekirdeklerini temizlemeli yazıyor. Bu ham yeşil incir içinmiş. Benimkiler bu muameleye bile zor dayandı.

You Might Also Like

1 Comments

Subscribe