Sabah 7'de uyanmak...

Cuma, Eylül 22, 2006

Canım uzun zamandır kabaklı sufle veya kek istiyordu, bir türlü fırsatını bulup yapamıyordum. Geçen gün güzel bir tuzlu kek tarif buldum, malzemelerine rendelenmiş kabak ekliyip ununu biraz arttırarak yaptım, kalıplara döktüm ve fırına koydum, biraz da ağır ağır pişmesini istedim. 1 saat geçti kek kabardı ama hala altı ıslak, yarım saat geçti hala aynı durumda derken bir yarım saat daha geçti ve fırının bozulduğunu alt kısmından sıcak vermediğini farkettim. Tuzlu kek hayallerim suya düştü yani..



Benim gibi geç yatıp geç kalkmaya alışmış biri için hiç hoş bir durum değil. Dün evde bir takım işler yapılacağı için erken kalkıp evi terk etmemiz gerekiyordu. Ne yapıcaz sabah sabah derken Figen abla'ya kahvaltıya davet ettirdik kendimizi :).. Bütün gün ordaydık gitmişken ikindi soframızın da fotoğrafını çektim, bohça şeklindeki poğaçalar ve meyvalı kek çok güzeldi. Buradan ellerinize sağlık ve teşekkürler diyoruz.

Nazlı'nın isteği üzerine Sofradaki Yoğurtlu havuç salatası ve Patlıcan & Kırmızı Biber ikilisinin tariflerini ekliyorum:

Yoğurtlu Havuç Salatası:

O gün yaptığımız gibi anlatıyım;

3 havucu rendeleyin, damak tadınıza göre istediğiniz oranda zeytinyağını bir tavaya koyup rendelenen havuçları içine atın. Havuçlar hafifçe yumuşayıncaya kadar biraz kavurun, ama ölmesinler.Tuzunu ekleyin ve eğer isterseniz başka baharatlar da ekleyebilirsiniz size kalmış o gün sadece tuz ekledik. Kavrulan havuçları alıp yoğurt ve mayonez isteğinize göre sadece yoğurt veya sadece mayonez de olabilir karıştırın (İsterseniz sarımsaklı yoğurt kullanabilirsiniz).

Patlıcan & Kırmızı Biber:

Közlenmiş patlıcanı biraz zeytinyağı koyulmuş tavada çatalla ezerek kavurun, tuz ve ilaveten istediğiniz baharatı koyun (rendelenmiş sarımsak da ekleyebilirsiniz). Çok az kavurduktan sonra tabağa alın. Aynı tavaya közlenmiş, kabukları soyulmuş kırmızı biberleri de aynı işlemle kavurup, patlıcanların yanına alabilirsiniz.

You Might Also Like

7 Comments

  1. aaaaaaaa!! neffis görünüyor hepsi.. İrem eğer büzgülü bohça şeklindeki poğaçaların tarifini almadıysan küserim walla :))

    YanıtlaSil
  2. açıkcası uykusuzluktan aklıma gelmedi sadece yedim :).. Alıcam tabiki tariflerini ama ben de kendim deneyip şekil verme aşamasının fotoğrafını çekmek istiyorum, sonradan anlayamadık diyenler oluyor..

    YanıtlaSil
  3. Sevgili İrem merhabalar öncelikle...
    Çok hoş gözüken kahvaltı sofranıza yorum bırakmadan edemedim tek kelimeyle muhteşem!
    Hazırlayanların ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Şükran hanım yorumunuza teşekkürler, çok güzeldi kekin hala tadı damağımda..

    YanıtlaSil
  5. MERHABA İLK KEZ SİTENİZDE GEZİNDİM. ÇOK GÜZEL TARİFLER VAR. BE MASADA OLAN EZME VE BANA GÖRE PATLICANA BENZEYEN ( İKİSİ AYNI TABAKTA ) MEZE TARZI BİŞEY ONULARIN TARİFLERİ OLURSA SEVİNİRİM...

    YanıtlaSil
  6. Şimdi o zaman post'un altına ekliyim çünkü kolay şeyler.

    YanıtlaSil
  7. teşekkğr ederim irem çok geçte olsa yinede gördüm cevapladığını . sonsuz teşekkürler. kendine ii bak ...

    YanıtlaSil

Subscribe