Bir Sene Nasıl Geçti?

Pazartesi, Ekim 16, 2006

© 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Anlayamadığımız bir hızla geçen ama çok zor bir seneydi. Bazı anlar vardır ki ömrünüzden ömür gider bazılarıda ömür katar. Geçen sene bu günler bizim için çok zor günlerin başlangıcıydı. Zaman her şeyin ilacıdır sözü bana çok yavan gelir. İlaç değil aslında bir örtüdür bana göre. İncecik belli belirsiz ama bir örtü. Karşıdan bakıldığında altını göstermeyen fakat altında olanın yaralarını unutturmamış sadece uyutturmuş bir örtü.
Bazı güzel günler bunların üstünü örtmek için bir bahanedir. Bizim küçük ailemizin özel bir iftar sofrasını çektim ki bu da bir bahaneydi işte.
Önce yukarıdaki fotoğrafı çektim çünkü annemin elinde değil beş kişiye illa ki on kişilik yemek yapar ve masada boşluk bulunmaz;


Menü geçen sene bu günden biraz farklıydı;


  • İşkembe çorbası (vardı)
  • Çöp kebabı (yoktu)
  • Zeytinyağlı lahana sarması (vardı)
  • Zeytinyağlı patlıcan
  • Kızartma dolması
  • İç pilav (yoktu)
  • Hindi but (yoktu)
  • Su böreği
  • Karışık sebze salatası
  • Fıstıklı baklava
  • Karışık hoşaf (vişne, çilek, kızılcık)

Bir farklılıkta hurmada yaptık ablam hurmaların çekirdeklerini çıkarıp içine badem, ceviz, fıstık, fındık doldurdu. Favorim fıstıklı hurmaydı. Artık kalori işini düşünmek lazım.



Sitede olmayan tarifleri yakında ekleyeceğim.

You Might Also Like

9 Comments

  1. hepsi mükemmel gözüküyor ellerinize sağlık tüm emeği geçenlerin. bu arada hurmayı bende öyle yapıyorum içine ceviz koyuyorum dövülmüş olursa daha lezzetli oluyor. mmmm canım çektii.

    YanıtlaSil
  2. ilk defa sitenize ziyarete geldim ve hayran kaldim.Iftar sofralariniz muhtesem.Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  3. Sofranız harika ellerinize sağlık kadir geceniz mubarek olsun sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Nazlı teşekkürler. ama o kadar mükemmel değil. nasıl oldu bilmem fotoğraf çekmeyi başkasına bıraktım. bir kaç istemediğim nokta var. hurmalara gelince cevizli bende yemiştim ama fıstık ,fındık, ve badem denememiştim. yinede dövülmemiş fıstıkla şiddetle tavsiye ederim.
    Ümran bende hemen iade-i ziyaret yaptım. misafirlerine kısır ikram etmişsin iftarda bizim halimiz ne olacak?
    Arzu teşekkürler. armedayı dolaşmak istedim ama sayfalar açlmıyordu.

    YanıtlaSil
  5. Kilar merhabaaa,
    Sofralariniz harika idi ...ellerine saglik.Ve simdiden blogcu arkadasiniz olaraltan bayraminizi erkececik kutluyayim zira dirsat bu fisrat dermisim:))

    Sevgiler
    Gulenay

    YanıtlaSil
  6. Her ilkbaharda gelinciklerin en güzel başlangıçları müjdelemesi gibi, bu bayramın da sana ve ailene mutluluk ve neşe getirmesini diliyorum... İyi bayramlar!

    YanıtlaSil
  7. Gülenay iltifatına teşekkürler. harika değiller aslında ama bir parça aile sıcaklığı vardır sofralarımızda o yansımıştır.
    ve Ebru ikinizinde samimi dileklerinize katılıyorum. güzel günler dilerim.

    10/26/2006 10:46:08 PM

    YanıtlaSil
  8. selamlar,
    bu başlıktaki resmi www.bloggunu.com adresli blogum için yapacağım header tasarımımda arka planın bir kısmında kullanmak istiyorum, tabi izniniz varsa ((: prafilimde mailim var oradan cevabınızı kısa zamanda iletebilirseniz sevinirim, zira zaman sıkıntım var diyebilirm...

    YanıtlaSil
  9. Sadece bir resimi ve blog ismi vererek kullanabilirsiniz.

    YanıtlaSil

Subscribe