Cumartesi, Ekim 28, 2006

Kızartma Dolması


© 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.

Farklı bir adı olabilir. Bunu bir davette yemiştim. Tadından ziyade sunum hoşuma gitti. Serviste kolaylık oluyor.
Malzemeler:

  • 10 dolmalık biber
  • 2 büyük patates
  • 2 kabak
  • 2 patlıcan
  • 1 havuç
  • 3 sivri biber
  • 2 çarliston biber
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:

  1. Dolmalık biberler yıkanır, içleri temizlenip ayıklanır. Kızgın yağda kızartılır ve kağıt havlu üstüne çıkartılır.
  2. Patates, kabak, patlıcan ve havuçlar soyulur. Tavla zarı büyüklüğünde küp küp doğranır, kızartılır.
  3. Biberler ince doğranır, kızartılır. Bütün malzemeler karıştırılır, kaşıkla biberlerin içine doldurulur.
  4. Arzu edilirse malzemeler kızartma sosuyla harmalanır. Sonra doldurulur.
  5. Servis için tabağa alınır. Ketcap, mayonez veya kızartma sosuyla süslenir.


Not:Patlıcan, kabak ve domateslerede doldurulabilir.

5 yorum:

  1. bence süper olmuş. sunum için gerçekten mükemmel bi fikir. misafir gelnce falan. ellereine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. teşekkürler Nazlı. yazdığım gibi karışık olunca da güzel oluyor. menüde patlıcanlı, kabaklı başka çeşit olunca biz tek biber kullandık.

    YanıtlaSil
  3. Gercekten guzel olmus sunumu:) Burda bol bol sebze bulsak da biz de yapsak:( Uf yaa sinir oluyorum sebzeler lezzetsiz ve cok pahali!
    Neysem eline saglik Sahra

    YanıtlaSil
  4. lama dedim ama inan bana epey gezindim bloğunda ismini bulmak için. sonunda yenilgiyi kabullendim. sebze yollayalım desem astarı yüzünden pahalıya gelir herhalde. teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. merhabalar yemek çok çekiçi ellerinize saglık.sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...