Cuma, Kasım 17, 2006

Çat Kapı Misafir ve Kremalı Karnabahar Çorbası

© 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



İki gün önce kapı çaldı kapıdan şöyle bir uğramak isteyen bir misafirimiz geldi. Ben de o sırada mutfakta değişik bir şeyler denemeye karar vermiştim. Yemeği seçtim ama hem ilginç hem de risksiz bir çorba tarifi henüz bulamamıştım. Buzdolabına baktım karnabahar var; Williams-Sonoma'ya yazıp aratınca bu çorbayı buldum. Tarif de güzel ve kolay görünüyordu. Misafirimizi de gitmekten vazgeçirip annemle küçük bir sofra hazırladık ve ilk defa yaptığımız şeyleri denetip gözlerinin içine bakarak "Nasıl olmuş???" sorularımla biraz işkence yaptık ama herkes hayatta olduğuna göre demekki doğruyu söylemiş...

  • Kremalı Karnabahar Çorbası
  • Piliç Allegrem ve Tagliatelle
  • Gül Baklava

    4 Kişilik

    Malzemeler;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 bardak ince ince kıyılmış pırasa (sadece beyaz yerleri)
  • 2 baş karnabahar (iri küpler halinde doğranmış)
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • 1 defne yaprağı (ben evde olmadığı için koymadım)
  • 1/4 çay kaşığı kişniş
  • 3 su bardağı krema (ben sadece 1 bardak koydum)
  • Tuz, çekilmiş beyaz biber

    Hazırlanışı;
    1. Zeytinyağında ince kıyılmış pırasaları 5 dk. kavurun.
    2. Karnabaharları ekleyin ve 5 dk. daha kavurun.
    3. Tavuk suyu, krema, defne yaprağını da ekleyip 45 dk. kaynatın.
    4. 45 dk. sonra defne yaprağını alın.
    5. Çorbayı el blenderı veya robotta püre yapın.
    6. İnce bir elekten geçirin (çünkü karnabar taneleri çekilmesine rağmen tam olarak kaybolmuyor).
    7. Tuz ve beyaz biberle tatlandırın.
    8. Eğer isterseniz servis yaparken üzerine doğranmış frenksoğanı serpebilirsiniz. Ben pul biber ve kızarmış ekmek kullandım.
  • 4 yorum:

    1. merhaba
      çorba çok değişik ve besleyici olmuş. ayrıca bloğunuzuda çok beğendim resimler tarifler çok güzel.

      hesna
      www.mordeniz.blogspot.com

      YanıtlaSil
    2. williams-sonoma kadar çok güzel tarifler içeren bir site görmedim şimdiye kadar, bu çorba da oradan.

      YanıtlaSil
    3. Bir karnabahar corbası tarifide ben vereyim size denerseniz bayılacaksiniz.
      malzemesi : 2 tavuk but haslayıp suyunu ayırıyoruz. 1 karnıbahar, 1 pırasanın ozellıkle yesil yapraklarıyla beraber ince kıyıyoruz, yarım kase tel sehriye(ozellıkle yıldız sehriye cok yakısıyor) - 2 yumurta - az sut - suslemek icin maydanoz
      Yapılısı: tavuk suyunda karnabahar ciceklerini ve pırasayı cok oldurmeden pisiriyoruz, sonra sehriyemizi ilave ediyoruz. Baska bir porselen kasede 2 yumurta ve az sutu cırpıp, aynı benmari usulundeki gibi sıcak su dolu bir tencereye oturtup, kısık ateste koyulasıp omlet olana kadar pisiriyoruz. Sonra bu yumurtamızı kucuk karelere kesip corbanın uzerine serpistiriyoruz(tofu gibi gorunuyor)en sonda maydanoz serpip servis ediyoruz.
      afiyet olsun.
      Gonul

      YanıtlaSil
    4. bu ilginç tarif tarif için teşekkürler denemeye çalışıcam en kısa zamanda ama yumurtayı pek sevmeyen biri olarak yumurta parçalarını koyabilir miyim bilmiyorum açıkcası..

      YanıtlaSil

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...