Kiev Usulu Tavuk

Cuma, Aralık 22, 2006

© 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



"Tüfek çıktı mertlik bozuldu" denir ya internet de buna dahil. Sonuçta bazen silahın yapmadığını kalem yapıyor. Silah vurdu mu öldürüyor bilemedin yaralıyor. Ama kalem (bütün sesli yada yazılı kelamlar)çok derinden vurabiliyor. Öldürmüyor süründürüyor. Her an aynı sızıyı yaşatıyor. Kendimize(aile ya da arkadaş çevresine) ait olmayan tarifleri yazmakta bir hayli düşündürücü oluyor.
Başka kalemlerin yemeklerini alırken isimlerini vermeğe genelde dikkat ediyoruz. Umarım rahatsız edici olmuyordur.
Malzemeler:


  • 8 adet tavuk göğsü(derisi ve kemikleri çıkarılıp hafifçe yassıtılmış)
  • 1/2 bardak tereyağ
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 adet dövülmüş karanfil
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak
  • Tuz ve karabiber
  • 1/2 bardak un
  • 2 yumurta(çırpılmış)
  • Galete unu
  • Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı:

  1. Tavuk göğüslerini yağlı kağıt arasında döverek inceltin.
  2. Tereyağını bir kasede karıştırarak yumuşatın. kıyılmış maydanoz, karanfil, sarımsak, tuz ve karabiber ilave edin sekiz eşit kısıma ayırın.
  3. Tavuk göğüslerinin içine bu içten koyup rulo şeklinde sarın; buzdolabında bekletin.
  4. Tavuk sarmalarını önce una ve yumurtaya sonra da galete ununa bulayın. varsa derin kızartma kabının süzgecine yerleştirin kızgın yağa sokarak veya kızartma tavasında kızartın. Kızartılan tavukları kağıt havlu üzerine çıkartın. Servis zamanına kadar sıcak fırında bekletin.

Cemaliye Tüter'in kitabındaki tarif buydu. Evde tavuk göğsü olmadığı için ben tavuk butu kullandım. Ama geçen sefer göğüs etiyle yaptığım daha güzel olmuştu. But biraz kaba oldu itiraf ediyorum. Ama denemenize değecek bir tarif.

You Might Also Like

0 Comments

Subscribe