Paçanga Böreği

Perşembe, Aralık 28, 2006

© 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.

Aslında duyduğum , okuduğum bir çok tarifte paçanga böreği kızgın sıvı yağda kızartılıyor. Tabii bütün tarifleri denemeye vakit bulamadım. Gelen misafirlerin sağlık sorunlarını düşündüğümüz için fırında yaptık. Dil peyniri bir iki sat durunca sertleşebileceği için börek son anda fırına koyuldu.
Malzemeler:


  • 4 yufka
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yağ(sıvı yağ ve tereyağ karışık)
  • 250 gr. pastırma
  • 250 gr. dil peyniri
  • 2 büyük domates
  • 4 sivri biber
  • Tuz, pul biber
  • 2 yemek kaşığı galete unu

Hazırlanışı:

  1. Domatesler soyulur ve çekirdekleri çıkarılır küp küp doğranır. Sivri biberler ince kıyılır.
  2. Süt ve yağ karıştırılır. Yufkaların biri yayılır. Sütlü karışımla ıslatılır ve diğer yufka üzerine yayılır. Bir bıçakla on parçaya bölünür.(sigara böreği gibi)
  3. Her parçanın geniş tarafına ince dilimlenmiş bir dilim pastırma, domates, biber ve bir parça dil peyniri koyulur. Sigara böreği gibi sarılır, ucu sütlü karışıma batırılır ve yapıştırılır.
  4. Fırına koymadan iki saat önce kalan sütlü karışımla börekler ıslatılır. (ben kasen iniçine batırıp çıkarttım) Buzdolabında bekletilir.
  5. Üstlerine galete unu dökülür Önceden ısıtılmış fırında börek ayarında pişirilir.

You Might Also Like

0 Comments

Subscribe