Cuma, Şubat 24, 2006

Ispanaklı Börek



Bu en sevdiğim böreklerden olan Ispanaklı böreği geçen hafta yapmıştım. Gerçi bütün sebzeli börekleri severim. Sebze gibisi var mı? Bence yok... Pırasalı Börek, Kabaklı ve Havuçlu börek, Patlıcanlı börek, Çin böreği... Velhasıl-ı kelâm son zamanlarda ıspanaklısını yedik;

Malzemeler:

Hamuru için:
Un, su ve Tuz dan orta karar bir hamur.


Harcı için:
  • 1 kg ıspanak
  • Peynir
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
  • 2 soğan
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üzerine sürmek için 1 yumurta ve 1 su bardağı yoğurt



Hazırlanışı:
  1. Öncelikle un, su ve tuzdan oluşan hamuru yoğurun. Yumruk büyüklüğünde bezelere ayırıp, üzerine nemli temiz bir bez örterek yarım saat dinlendirin.
  2. Hamur dinlenirken yıkayıp ayıkladığınız ve doğradığınız ıspanağı tuzla bir kaç dakika ovun ve doğranmış soğanı, peyniri, baharatlarını ilave edin.
  3. Ardından bezelerin her birini birer yufka olacak şekilde açın. Yufkaları hafifçe yağlayın veya kullanacağınız yağı ıspanak harcına koyun.
  4. Harcı yufkalara eşit miktarda yerleştirin ve yufkayı rulo olarak sarın. Yağlanmış tepsinin ortasına rulo halinde sarılmış yufkayı helezon şeklinde yerleştirin.
  5. Diğer rulo yaptığınız yufkaları da bu helezona tepsi dolana kadar ekleyin.
  6. Üzerine 1 yumurta ve küçük bir kase yoğurdu çırpıp sürün.
  7. 180 derece ısıtılmış fırında pişirin. Ve mutlaka sıcak sıcak yiyin


Benim yaptığım o kadar güzel olmuştuki tepsiden sadece bu yarım dilim kaldı ve yedikten sonra fotoğrafını çekmek aklımıza geldi, çok da mütevazıyımdır.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...