Cumartesi, Şubat 25, 2006

Tavuklu, Sebzeli Noodle


Geçen gün Sahra'ya yaptım bu yemeği. Aslında hiç Çin usulü sayılmaz çünkü ne soya sosu vardı ne zencefil ne susam yağı. Türk usulü noodle oldu bu.

Malzemeler:
  • 3 kalıp noodle (6'lı paketler halinde satılıyor)
  • 1 kabak
  • 2 havuç
  • 3 diş sarmısak
  • 2 közlenmiş kırmızı biber
  • 1 tavuk butu
  • kırmızı toz biber, Tuz, Karabiber
  • Zeytinyağı

Hazırlanışı:
  1. Tavuğu şeritler halinde kesin. Wokta beyazlaşana kadar zeytinyağında çevirin.
  2. Üzerine kırmızı toz biber serpin.
  3. İstenen şekle göre doğranmış havuçları (ben yuvarlak doğramıştım ama sonra şerit halinde doğramadığıma pişman oldum) ekleyin kavurmaya devam edin.
  4. Havuçlar biraz yumuşadıktan sonra doğranmış kabakları da ekleyin. Biraz kavurduktan sonra üzerine 1 fincan sıcak su ilave edip havuçlar istenen yumuşaklığa gelene kadar pişirin.
  5. Son olarak şerit halinde doğranmış közlenmiş kırmızı biberleri, karabiberi ve tuzu da ekleyip, 1-2 kez kavurun ve ocaktan alın.
  6. Çin Eriştelerini kaynar suya atın 5-6 dakika kaynatın. Hemen süzüp tabağınıza alın. Tavuklu karışımı üstüne koyun.


Bizce çok lezzetliydi... :) Ben önceki günden kalan Napoliten Sosu önce noodle'ın üzerine döktüm onun üstüne tavuklu karışımı koydum, daha güzel oldu tavsiye ederim.

Erzurum Ketesi



Malzemeler;

Harcı için;

  • 150 gr. tereyağ
  • 2 su bardağı un

Hamuru için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı tereyağ
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • Yarım paket pakmaya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yumurta
  • Aldığı kadar un
  • Ayrıca yufkalara sürmek için;
  • 250 gr. tereyağ (eritilmiş)
  • 250 gr. sıvıyağ

  • Harcın hazırlanışı;


    1. Tereyağ eritilir. Un ilave edilir. Kısık ateşte karıştırarak hafif pembe kavrulur. Soğumaya bırakılır.



    Hamurun hazırlanışı;


    1. Ilık sütte maya ezilir. Yumurtaların sarıları, un hariç diğer malzemeler ilave edilir bir çatalla çırpılır. (sarıları üzerine sürülecek) Un ilave edilip yumuşak bir hamur yoğrulur.



    2. On dakika yoğrulan hamur yumurtadan büyük (resimdeki büyüklükte bkz) parçalara bölünür. Yuvarlanır. Üstüne nemli bir bez örtüp on beş dakika dinlendirilir.






    3. Eritilmiş tereyağ ve sıvıyağ karıştırılıp kaynatılır. Hamur unlanarak yuvarlak açılır. Önce tereyağ sürülür. Sonra kavrulmuş undan serpilir.







    4. Sonra resimdeki gibi kıvrılıp (bükülüp) aynı şekil verilir.


















    5. Üzerine çırpılmış yumurta sarıları sürülür. Sıcak fırında pişirilir.



















    Gevrek çöreklerin üzerine sürülecek yumurtayı çırparken içine bir kaç damla sıvıyağ koyarsanız çok kurumaz ve güzel kızarır.

    Sürpriz Misafirler

    O gün İrem bana biraz dersimi!!! verecekti ama sağolsun misafirler kurtardı. Lakin fırsatı kaçırmadık hazırladığımız sade sofranın resimlerini buraya koyduk. Aceleyle hazırlanan bir sofraydı ve çeşit azdı. İşte menü;

    • İçli köfte
    • Peynirli kanepeler
    • Makarna salatası
    • Künefe

    • Sizlere menünün en kolay tarifini vereyim;

      Peynirli Kanepeler

    • Malzemeler:
    • 150 gr. beyaz peynir
    • 50 gr. kaşar peynir
    • 3 yemek kaşığı yoğurt
    • 2 kaşık zeytinyağı
    • 1 yumurta
    • 1 sucuk
    • Tuz, karabiber, kırmızıbiber, kekik

    Hazırlanışı:


    1. Beyaz peynir rendeleyin.
    2. İçine sucuk hariç diğer malzemeleri koyup iyice ezerek karıştırın.
    3. Ekmeklere İrem güzelce sürdükten sonra sucuk dilimlerini de üzerine yerleştirdi.
    4. Sonra kaşar rendesi de serpelim mi dedi. Kendisi serperken "ben bunların hepsine serpmiyorum" dedi. Ben de "tamam bazıları kaşarsız olsun" dedim. Ama gayet pişkin bir şekilde "hayır ben sıkıldım o yüzden bırakıyorum" diyince; ben hala gülüyorum buna...:)



    Makarna Salatası


    • Yarım paket makarna
    • 10 tane salatalık turşusu
    • 5 yemek kaşığı mayonez
    • 5 yemek kaşığı yoğurt
    • 5 yemek kaşığı haşlanmış mısır
    • Tuz, karabiber, kırmızıbiber


    Hazırlanışı;


    1. Makarnayı kaynar tuzlu suda haşlayın. İçine birkaç damla zeytinyağı damlatırsanız yapışmaz. Haşladığınız makarnaları bir süzgece boşaltıp üzerine soğuk su dökün.
    2. Salatalık turşusunu küçük küçük doğrayın. Diğer malzemeleride ilave edip karıştırın. Servis yapacağınız tabağa alıp üstünü turşu ve mısırla süsleyin. Unutmadan ben bu salatanın haşlama ve süsleme işini yaptım sadece. Doğrama, karıştırma!!! İrem'dendi.


    Ve Künefe... Tatlı olarak da künefe yaptım. Tarifini daha önce yazmıştım buraya tıklayabilirsiniz.



    Bayat ekmeklerinizi değerlendirmek için peynirli kanepeler birebir. Küp küp doğrayıp fırında kızartarak da çorbayla servis yapabilirsiniz.

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...