Cuma, Mart 31, 2006

Gül Şurubu



Gül Şurubu

En az reçeli kadar güzel oluyor. Kokusu lezzeti sizi alıp eskilere götürüyor. Ne eskisi gibi kalalım ne de her önümüze gelen yeniyi kullanalım derim ben. Eskinin de yeninin de güzel, faydalı, bize kimliğimizi unutturmayan her şeyini kullanmaktan yanayım. Ben İrem'e çikolatalı kekinin yanında bunu ikram ettim; belki size bir fikir verecektir. Hem de çok özel bir günde; güneşin tutulduğu gün. O da bana nescafeli kola yapacak bir gün ??? Fakat eğer bir dahaki güneş tutulmasını beklerse 54 yıl beklemem gerekecek....

Malzemeler:


  • 100 gr. kokulu gül yaprağı
  • 300 gr. toz şeker
  • 3 tatlı kaşığı limon tuzu
  • 4 su bardağı su

    Hazırlanışı:

    1. Gül yaprakları ayıklanıp yıkanır. Beyaz sapları alınır. Suyu süzüldükten sonra limon tuzuyla ovulur.
    2. Cam bir kavanoza konulur. Kış için hazırladıysanız hiç su koymadan kapağı kapatılır. Serin bir yerde saklanır. (ben derin dondurucuya koydum)
    3. Kullanacağınız zaman yarım saat önce çıkarıp üzerine su koyarak açılmasını sağlayın. Su koymazsanız güllerin rengi bozulur. Yarım saat sonra şeker ve arzu ettiğiniz miktarda su ekleyip karıştırın, yarım saattte güllerin rengini vermesini bekleyin.
    4. İkram edeceğiniz bardaklara süzerek aldıktan sonra üstüne birer gül yaprağı koyabilirsiniz.


    1. Bir başka tarif: Gül yaprakları kavonoza basarak doldurulur. Üç limon suyu eklenir. Kapağı kapatılıp dolaba koyulur, her gün bir kere çalkalanır.
    2. Kavanozun altındaki yapraklar suyun üstüne çıkana kadar beklenir. Şekeri ve suyu ilave edilip karıştırılır. Süzülerek ikram edilir. Bunu bir ay içinde tüketmelisiniz.
  • LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...