Çarşamba, Nisan 05, 2006

İtalyan Usulü Tagliatelle



İtalyan Usulü Tagliatelle


İrem günlerdir odasına kapanmış, çalışıyor, büyük bir ihtimalle karnı zil çalsa bile işi bırakıp yemek yemez şu tatlı cadıyı çağırayım o da nasıl olsa gelmem biliyorsun işim var der diye düşünüp telefon ettim . Sonuç ve cevap beklediğim gibiydi. Aradan on dakika geçti bu sefer o aradı. Teklifin geçerliyse işlerimi ayarlıyıp geliyorum. Olmadı bu işte. Beklemediğim cevap on dakika sonra gelmişti Ama makarna ben geldiğimde hazır olsun çok az vaktim var!!! dedi. Ben yine de ona fotoğraf çekmeyi ayırdım???

Malzemeler:


  • 250 gr. tagliatelle eriştesi
  • 250 gr. ince julyen doğranmış tavuk eti
  • 1 adet orta boy kuru soğan ince kıyılmış
  • 2 adet ince jülyen doğranmış kırmızı biber
  • 200 gr. ince jülyen doğranmış havuç
  • 200 gr. ince jülyen doğranmış kabak
  • 200 gr. ince jülyen doğranmış salatalık kabuğu
  • 4 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 500 gr. çiğ yemeklik krema
  • 150 gr. tereyağı





Hazırlanışı:


  1. İlk önce erişte hafifçe diri kalmak şartıyla haşlayıp süzülür. Yapışmaması için biraz çiçek yağı serpilir, karıştırılıp bekletilir. (Ben haşladığım tuzlu suya koyduğum için üstüne serpmedim)
  2. Tüm jülyen doğranmış sebzeler eritilmiş tereyağına atıp sote edilir. Sırasıyla önce sarımsak, soğan sonra havuç, kabak, salatalık kabuğu ve kırmızı biber sote edilir. Krema ilave edilir. Tereyağda sote edilmiş tavuk eti de sebzeli karışıma ilave edilir.
  3. Servis zamanı tavuk etli sebzeli karışımı ısıtılır. Buna erişteyi ilave edip kısık ateşte üç dakika pişirilir. Sıcak olarak servise sunulur. Arzu edilirse servise sunarken üzerine rende parmesan peyniri serpilir. (Biz kaşar rendesi serptik )





Not:Bu makarnayı Yemek Zevki dergisinden yaptık. (Haziran'99 da)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...