Cuma, Nisan 07, 2006

Soğan Çorbası



Soğan Çorbası

Evet acele bir çorba yapmamız gerekiyordu. İrem elçi çorbasını önerdi, lakin doğranacak malzemeleri saydığında çok acele olmayacağını anladım. Onu başka bir gün yapalım diyip soğanlarımı soydum. İnanılmaz bir lezzet değil belki fakat özellikle kış günleri için güzel, pratik ve ekonomik bir çorba.

Malzemeler;


  • 2 büyük kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı un
  • 125 gr. tereyağ
  • 6 bardak et suyu
  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peynir
  • Tuz, pul biber

Hazırlanışı;


  1. Soğanlar soyup doğranır. Üzerine et suyunu ekleyip pişirilir. Arzu edilirse maydanoz sapları koyulabilir.
  2. Piştikten sonra maydanoz sapları atılır, soğanlar blenderden geçirilir. Bir tencerede yağ eritilip, un pembe kavrulur. Soğanlar eklenir.
  3. Tekrar blenderdan geçirilir. Karıştırarak kaynatılır.Tuzu ilave edilir. Bir tavada tereyağ eritilip biber ilave edilir. Çorbanın üzerine gezdirilerek dökülür. Servis yaparken kaşar peyniri serpilir.




Not:Arzu ederseniz bir yumurta sarısıyla yarım bardak sütü çırpıp kaynadıktan sonra ilave edebilirsiniz.

Mantarlı Tavuk Sote & Brokoli Salatası



O gün Sahra'yı aradım bize gel demek için; yengem hastaymış yatıyormuş nasıl gelsinmiş... Ben gittim doğal olarak; bir de naçizane yemek yaptım... Aslında markete gidecektik ama tembellikten vazgeçtik buzdolabında ne varsa çıkardık yaptık bir şeyler...

Mantarlı Tavuk Sote

Malzemeler;
  • Tavuk (sanırım 250 gr.)
  • 1 kırmızı biber
  • 3 yeşil biber
  • 3 domates
  • Mantar (300gr. yaklaşık)
  • 3 diş sarımsak
  • Pulbiber, Karabiber, Kekik, Tuz
  • Tereyağı


Hazırlanışı;


  1. Sağ tarafta görüldüğü gibi bütün malzemeleri doğradım(Benim olmazsa olmazım olarak muhakkak her yemekte parmağınızı da doğramanız lazım, yoksa lezzetli olmuyor-sakar olmanın bahanesi mi desem ne desem? Bu cam doğrama tahtalarını hiç sevmedim, kayıp gidiyor bıçak insanın elinden nıck nıck!-).
  2. İlk olarak iki çorba kaşığı tereyağında doğranmış mantarları suyunu çekene kadar kavurduk.
  3. Mantarlar suyunu çektikten sonra tavukları kavurup bu esnada pulbiber ve biraz kekik ekleyin -eğer varsa köri koyabilirsiniz biz de yoktu sadece kekik ve pulbiber koyduk-.
  4. Tavuklar da kavrulduktan sonra biberleri de ekliyip 1-2 dakika çevirip domatesleri ekledim.
  5. Doğranmış 3 diş sarımsağı da atıp kapağını kapatıp pişmeye bıraktık.
  6. Pişmesine yakın karabiberini ekledim bir iki kez karıştırıp ocağın altını kapattım.




Brokoli Salatası

Malzemeler;


  • 500gr. brokoli
  • 3 havuç
  • 1 limon
  • Tuz
  • Yoğurt + Sarmısak (Eğer isterseniz sarımsaksız yoğurt da dökebilirsiniz ben öyle yaptım)

Sosu için;

  • Zeytinyağı
  • Pulbiber



Hazırlanışı;

  1. Tavuk sotenin malzemelerini kesmeye başlamadan önce brokolileri yıkadım ayıkladım. Sonra hemen haşlanmak üzere ocağa koydum.
  2. Yıkanmış temizlenmiş sapları kesilmiş brokolileri tencereye koyun.
  3. 1 limonu önce suyunu sıkın sonra doğrayıp içine atın.
  4. Havuçları soyup ince uzun kesip brokolilerin üstüne koyun.
  5. Biraz da tuz atıp kaynar suyu ekliyip kapağını aralık bırakarak haşlayın.
  6. Başka bir kapta yoğurdu sarımsak rendesi ve tuzla pürüzsüz olması için biraz çırpın.
  7. Küçük bir tavada zeytinyağını kızdırın içine pulbiberini atıp biraz çevirin.
  8. Haşlanmış brokoli ve havuçları süzüp içindeki limon dilimlerini alın.
  9. Geniş bir kapta yoğurdu üzerine döküp iyice harmanlayın.
  10. Servis kasesine alıp üzerine sosunu gezdirin. Bu kadar :)(Aslında büyük kasenin fotoğrafını koyucaktım ama dayım gelip çatalını daldırınca bütün süsü bozuldu oysaki Sahra ne güzel süslemişti:(..).

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...