Cumartesi, Nisan 08, 2006

Zeytinyağlı Kabak Dizme



Nasılsa YE#9 etkinliği var bunun bahanesiyle yöresel yemekler yapalım dedik. Dün etkinliğe uygun bir menü hazırladı annem. Etkinliğe ait olmayan tek yiyecek bu olduğundan bunu bugün yayınlıyorum. Diğerleri için 17 Nisan'ı bekleyin :)...

Malzemeler;
  • 4 kabak
  • 1 kuru soğan
  • 3 domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Pul biber, tuz
  • Dereotu


Hazırlanışı;
  1. Kabakları jülyen kesin.
  2. Küp küp doğranmış soğanları zeytinyağında biraz kavurun.
  3. Salça, kabukları soyulmuş ve küp küp doğranmış domates, pul biber, tuzu ekleyin.
  4. Soğanlarla beraber biraz pişirin.
  5. Orta boy teflon bir tencereye kabakları fotoğraftaki gibi dizin.
  6. Üzerine hazırladığınız domatesli sosu dökün.
  7. Bir domatesi de dilimleyip yukarıdaki gibi yerleştirin. ½ çay bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirin.
  8. Piştikten sonra üzerine yerleştirilen domates dilimlerini ayrı bir tabağa alın.
  9. Tencereyi büyük bir servis tabağına ters çevirerek kabakları bozulmadan tabağa alın. Üzerine pişen domates dilimlerini yerleştirip kıyılmış dereotunu serpin.

Kahveli Kola {Bol köpüklü}



Bir kaç sene önce bir arkadaşımdan öğrendiğim bir içecek bu... Yaklaşık 3 senedir ben de unutmuştum geçenlerde aklıma geldi Sahra'ya bahsettim yapalım içelim diye... Aksilik bu ondan sonra işlerim yoğunlaştı fırsat olmadı derken en sonunda geçen gün yaptım. Adını bilmiyorum maalesef. O yüzden kahveli kola diyorum kendisine. İkisini de ayrı ayrı çok severim ama birleştirince de ilginç ve güzel bir içecek oluyor. Sahra: "Sanki çikolatalı pasta içiyormuşsun gibi" dedi:)..


1 Kişilik

Malzemeler;
  • 1 tatlı kaşığı çözünebilir kahve {cafe crown, nescafe vs. ince taneli olmalı yani klasik olsun mümkünse. Eğer iri taneli olursa geç eridiği için pek köpürmüyor...}
  • 1 bardak kola

Hazırlanışı;

  1. Büyük bir bardağa bir tatlı kaşığı veya daha az kahve koyun.
  2. Kolayı yavaş yavaş kahvenin üzerine dökün. Yavaş dökün çünkü fazla köpürüp taşabilir.


Aşağıdaki fotoğrafta kullandığımız kahve biraz iri taneliydi sanırım bu yüzden çok köpürmedi, bugün tekrar nescafe klasikle yaptım(ilk fotoğraftaki).


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...