Salı, Nisan 11, 2006

Zeytinyağlı Patlıcan Dizme


Ye#9 bizi perişan edecek. Bu benim değil annemin sözü. Kısa sürede fazla yağlı, hamurlu yemekler, börekler pişirildiği için. Bundan sonra bir ay yöresel yemeğe hayır kampanyası başlar herhalde bizim evde. Neyse ben annem kampanyaya başlamadan bu gün soframızda olan ama yöresel olmayan yemeğin tarifini vereyim;

Malzemeler;




  • 1 kg. patlıcan
  • 200 gr.arpacık soğan
  • 3 orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 domates
  • süslemek için maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay bardağı su


Hazırlanışı;


  1. Patlıcanların yarısını alaca soyulur. İnce dilimlenir. Tuzlu suda bekletilir. (biz tuzlayıp sonra yıkıyoruz)
  2. İki soğan julyen kesilir. Sarımsaklar ince kıyılır. Zeytinyağda hafif pempe kavrulur. Salçalar ilave edilip biraz karıştırılır. Orta boy teflon tencereye önce bir domates dilimlenir ve dizilir.
  3. Patlıcanlar bir dilim soyulmuş bir dilim soyulmamış dizilir. Arasına kavrulan soğan ve sarımsaklar konur tekrar patlıcanlar dizilir. Ortasına küçük bir soğan konulur.
  4. En üste küp küp doğranmış domatesler dökülür. Arpacık soğanlar etrafına dizilir. Şeker serpilir, su ilave edilip ağzı kapalı kısık ateşte pişirilir.
  5. Servis için tencereyi bir servis tabağına ters çevirip maydanozla süsleyin.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...