Salı, Mayıs 02, 2006

Kadayıf



Malzemeler;

  • 750gr. Tel kadayıf
  • 250gr. tereyağı
  • 300gr. dövülmüş ceviz veya fıstık

    Şurup için;

  • 6 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • ½ limonun suyu

    Hazırlanışı;

    1. Kadayıfları 6cm uzunluğunda doğrayın. Tereyağını eritip üzerine dökün ve bütün tellerin yağlanması için yağla beraber iyice ovun.
    2. Yağlanmış kadayıfı ikiye bölün. Bir yarısını tepsiye yerleştirip sıkıca bastırın. Mesela küçük bir tepsinin arkasını kullanabilirsiniz. Ama püf noktası oldukça sıkı bir şekilde bastırmak.
    3. Bir yarısını iyice presledikten sonra arasına dövülmüş ceviz veya fıstığı serpin (biz ceviz kullandık ama fıstıklı da bir başka güzeldir hatta en güzelidir tabii fıstık sevenler için..).
    4. Diğer yarısını da serpilen cevizlerin üzerine yerleştirip. Tekrar bir tepsi yardımıyla sıkı bir şekilde presleyin. İyice dümdüz olduğundan emin olana kadar yapın bunu oldukça güç sarfediliyor :)..
    5. Tepsiyi fırına koyun. Önce üst tarafını kızartın. Üst taraf kızardıktan sonra tepsiyi bir başka tepsiye ters çevirerek diğer tarafını da kızartın.


    Eğer tepsideki halini görmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

    Şurup;

    1. 6 su bardağı şeker ve 5 su bardağı suyu bir tencereye koyup kaynamaya bırakın.
    2. İstediğiniz kıvama gelince ocaktan almadan önce limon suyunu ekleyin. Altını kapatın.
    3. Şurubu tepsiyi fırına verir vermez ocağa koymalısınız ki hem kadayıf hem de şurup sıcak olsun. Fırından çıkan kadayıfın üzerine sıcak şurubu dökün.
  • LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...