Salı, Mayıs 16, 2006

Mercimek Çorbası ve Kardeşim Komşu Ülkeye Gitmişti



Kardeşim komşu ülkeye gitmişti. Gelirken çam sakızı çoban armağanı hediye getirmiş.. Şimdi şu resimde gördüğünüzden kesinlikle büyük değiller reçeller. Beş kişi birer çatal alırsanız biter. Zeytinyağ derseniz o da beş salatalık. Kendisi oldum olası tasarrufu sever. Ne kadar sevimli bunlar diyince bak resmini çeker bloğa koyarsın dedi. Kafamızı kırarız kardeşimizi kırmayız. Fakat içtiği frapenin tarifini almış, gezdiği ecdat yadigarı yerlerin resmini çekmiş ki sahraya eklerim . Hakkını nasıl öderiz??? Annem kolay mercimek çorbası yapmıştı onu da ekleyeyim dedim.

Malzemeler;

  • 1 su bardağı mercimek
  • 2 kuru soğan
  • 100 gr. tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 büyük domates
  • 1 sivri biber
  • 1 litre et suyu


Hazırlanışı;

  1. Tereyağ eritilir. Soğanlar küçük doğranır. Hafif pembe kavrulur.
  2. Domates, biber küçük doğranır eklenir. Salçalar ilave edilir.
  3. Mercimekler ve etsuyu ilave edilir. Kısık ateşte kaynatarak pişirilir.(Ben süzme mercimek çorbasını tercih ederim)

Ekmekli Omlet




Dün sabah nasıl olduysa hem erken kalktım hem de canım kahvaltı yapmak istedi. Omleti sade sevmeyen biri olarak bu ekmekli olanı sucuklu ve peynirli omletlere tercih ederim veya patatesliye... En sevdiğim omlet. Hem de yorulmadan doyuyorsun. Yok bir yandan ekmek ye bir yandan peynir vs. Hepsi içinde zaten... (Çok tembelim :)...)Bu omleti kuzenim çok güzel yapar ondan öğrenmiştik biz de.. Ama hiç onunki kadar güzel yapamadık. İçine isterseniz başka malzemeler de koyabilirsiniz; sucuk, domates vs. size kalmış. Ben peynir ve baharat koydum. Fotoğrafını da balkonda çektim çok güneşli bir sabahtı.

2 Kişilik

Malzemeler;

  • 3 yumurta
  • 3 dilim ekmek (bayat olsa daha iyi olur)
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 2 kibrit kutusu büyüklüğünde tam yağlı beyaz peynir
  • 1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
  • 1 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Tuz, karabiber, pulbiber (istediğiniz miktarda)

    Hazırlanışı;


    1. Ekmekleri küp küp doğrayın.

    2. Orta büyüklükte teflon bir tavada yağı eritin, doğranmış ekmekleri karıştırarak kızartın (her tarafının eşit kızarması için, eğer ekmekler kızarana kadar tavanın dibinde ekmek kırıntıları yanmaya başladıysa, kızarma işlemi bitince ekmekleri kevgir gibi bir aparatla bir tabağa aktarıp kırıntıları silkelerseniz iyi olur).

    3. Beyaz peynir, tuz, karabiber, pulbiber, süt, un ve yumurtayı mikserle veya robotla iyice çırpın.

    4. İçine rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip bir çatalla karıştırın.

    5. Kızarmış ekmeklerin üzerine gezdirin.

    6. Kenarlarına yapışan yumurtaları toparlayın. Bu noktada tavayı usta şefler gibi sallayabilirsiniz :).

    7. Omletin alt tarafı kızardığında bir tabağa ters çevirip kızarmamış tarafını tavaya koyup o tarafı da kızartın.

    8. Son olarak bir tabağa ters çevirip servis yapabilirsiniz.
  • LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...