Perşembe, Mayıs 25, 2006

Hindistan Cevizi



Dün alışveriş yaparken hindistan cevizi gözüme çarptı, tamamen içini açıp keşfetme merakıyla bir tane aldım. Oldukça büyük bir güç kuvvet ve çaba sergileyerek kırmayı ve içindeki beyazı çıkarmayı başardım. İşlemleri sırasıyla anlatayım;

İlk olarak cevizin üzerindeki otumsu yerlerden bir bıçakla kazıyarak kurtulun, tabii eğer suyunu içecekseniz ben içmeyeceğim için yapmadım. Çünkü suyu akıtırken etrafındaki tozlar otlar da karışabilir araya...

Cevizin altında üç tane yuvarlak benek var, bunlardan birini bıçakla rahatlıkla delebilirsiniz. Böylece suyunu bir bardağa akıtabilirsiniz ama eğer içmek istiyorsanız; hindistan cevizini yeşilken almanızı tavsiye ediyorum, kahverengi hale gelince yani olgunlaştıktan sonra suyu acılaşıyor. İçtim gerçekten acıydı.

Geliyoruz en zor kısma...

Hindistan cevizinin üzerinde boyuna üç tane çizgi var bakınca farkediceksiniz, bu kısımlara en sağlam bıçağınızı ve bir adet çekici alarak, bıçağı yerleştirip çekiçle bıçağın tepesine vurarak çatlatmaya çalışın bir kaç yerden çatlatınca kabuğu parçalayabiliyorsunuz.

Kabuktan binbir güçlükle kurtulduktan sonra elinizde kaygan beyaz bir top oluyor. Ama çok beyaz değil, etrafında kabuk parçaları var hala, bunları bıçakla kazıyarak temizledim. Güzelce yıkadıktan sonra ikiye böldüm.

Şimdi ne olucak?

Benim düşüncem; (bakalım olucak mı?) içindeki beyaz kısmı kuruttuktan sonra iri bir şekilde rendeleyerek pastaların üzerine serpmek, hepimizin evinde bulunan küçük rendelenmiş olarak değil de daha iri iki cm uzunluğunda 1 cm genişliğinde rendelenmiş hindistan parçaları elde etmek.. Eğer bir püf noktası var umarım öğrenirim de başarısızlığa uğramam... Yoksa kurutmadan mı rendelemem gerekir?


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...