Çarşamba, Temmuz 12, 2006

Teyzem için Özel Sofra & Çöp Kebabı



Cumartesi günü teyzem geldi, benim haberim yoktu o yüzden sürpriz oldu. Ertesi gün erken kalktım kahvaltıya güzel bir patates salatası yaptım çok acıkmıştık o yüzden onun fotoğrafını çekemeden bitti maalesef.. Öğleden sonra onlar gezmeye dışarı çıkınca akşam yemeği için ben de bu sofrayı hazırladım. Yemekleri annem yaptı. Teyzem gelip de sofrayı görünce çok hoşuna gitti...

Küçük menümüz şöyle;

  • Domates Çorbası
  • Çöp Kebabı
  • Pirinç Pilavı
  • Cacık
  • Karışık Salata
  • Vişne & Erik Karışık Komposto


  • Çöp Kebabı her zamankinden daha lezzetliydi, hep beraber keyifli bir sofrada olduğumuz için mi yoksa annem bu sefer fırında pişirdiği için mi bilmiyorum, sanırım ikisinin de etkisi var. Gerçi herkes bilir ama yine de tarifini yakında ekleyeceğim.


    Hünkâr Kayığı



    Evet kayığa benziyor ama neden Hünkâr Kayığı bilmiyorum, saray yemeği olabilir veya olmayabilir de, normal bizim yemeklerimiz genelde böyle havalı isimlere sahiptir. Kabak sevenler için çok lezzetli bir yemek, üzerinde beşamel sos ve kaşar peyniri olmasına rağmen bence çok hafif.

    Malzemeler;

  • 5 kabak
  • 2 domates
  • 1 büyük kuru soğan
  • 200 gr. Kıyma
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

    Sosu için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 kaşık tereyağı
  • 1 kaşık un
  • Tuz
  • Kaşar peyniri



    Hazırlanışı;

    1. Kabakları soyup uzunlamasına ikiye bölün.
    2. Tencereye biraz su koyup yumuşayıncaya kadar pişirin.
    3. Tepsiye alın, çekirdek yataklarını kaşık yardımıyla boşaltın.
    4. Kıyma, küp küp doğranmış soğanı tereyeğıyla beraber kavurun.
    5. Kabukları soyulmuş domatesleri ekleyip bir iki karıştırın salçayı koyun biraz daha kavurun. Tuzu ve son olarak da baharatı ekleyip bu harcı hazırlanan kabakların içine doldurun.

      Beşamel sos;

    6. Unu yağda hafif kavurun, karıştırarak yavaş yavaş sütü ekleyin, tuzunu da koyduktan sonra muhallebi gibi pişirin.

    7. Kıyma harcıyla doldurulmuş kabakların üzerine taşırmadan dökün, en üste kaşar dilimleri koyup sıcak fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dereotuyla süsleyebilirsiniz...
  • LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...