Cumartesi, Eylül 02, 2006

DEVE & EŞEK

Hiç canlı olarak deve gördüğümü hatırlamıyorum, çocukken olabilir... Geçenlerde buralarda bir yere gösteri amaçlı (yani bizim görmemiz için yoksa akrobasi yapmıyorlardı) bir deve bir de eşek getirmişler, çocuklar uzaktan "aa bu gerçek mi??" diye koşarak geliyorlar, sonra da korkup kaçıyorlardı veya babalar çocuklarını almış "bak oğlum bu deve" şeklinde ders veriyordu, tabii hemen herkes fotoğrafını çekiyordu şaşkın hayvancağızların.. Biz de eksik kalmadık. Devemizin ayağa kalkmasını çok istedim ama genelde uyuyor görünüyordu, umarım sakin durmaları için uyuşturucu gibi bir şeyler vermemişlerdir.. Diğer fotoğraflar burada...

Zeytinyağlı Domatesli Patlıcan



Yapılışı çok basit, hafif ve lezzetli bir ana yemek veya zeytinyağlı her iki şekilde de yenebiliyor, özellikle yazın hafif yemek istendiğinde.. Ben aynı şekilde kabakla da denemiştim. Ama bu sefer diğer yemeklerle uğraşırken unuttum biraz fazla ocakta kaldığı için çok yumuşadı patlıcanlar..

Malzemeler;

  • 2 patlıcan
  • 1 küçük soğan
  • 5 orta boy domates
  • 5 kaşık zeytinyağı
  • Dereotu
  • Tuz, toz kırmızı biber, karabiber

    Hazırlanışı;
    1. Patlıcanları alacalı olarak soyun. 10 cm uzunluğunda 1 cm kalınlığında doğrayın tuzlu suda bekletin.
    2. Domatesleri rondo vb. ile püre olana kadar çekin.
    3. Çok ince doğranmış soğanları zeytinyağında hafif kavurun üzerine domates püresini dökün. 10 dk kadar kaynatın.
    4. Kaynayan domates sosunu bir başka kaba alın. Patlıcanların bir kısmını tencerenin dibine yerleştirin üzerine domates sosundan dökün tekrar patlıcanların bir kısmını yerleştirin üzerine domates sosu dökün işleme sebze bitene kadar devam edin. En üste doğranmış dere otu serpip tencerenin kapağını kapatıp pişirin.

  • LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...