Pazartesi, Eylül 11, 2006

Pasta Patlıcan







Malzemeler:

  • 1 kg. patlıcan
  • 1 tavuk göğsü
  • 250 gr. mantar
  • 2 adet patates
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Sos için;

  • 2 adet domates
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 su bardağı et suyu
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı;

  1. Patlıcanları alaca soyup, ince uzun dilimlenir. Acısını çıkartmak için bol tuzlu suda bekletilir. Kızgın yağda kızartılır.
  2. Bir tencerede üç diş sarımsak soyulur. Tereyağda kavrulur. Küçük doğranmış tavuk eti
  3. Mantarlar temizlenir, yıkayıp küçük doğranır. Tavuğa ilave edilir, suyunu çekene kadar pişirilir.
  4. Patatesler küp küp doğranır kızgın yağda kızartılır.
  5. Bir kaba patlıcanlar dışarı sarkacak şekilde yerleştirilir. Ortaya malzeme koyulur, sarkan patlıcanlar ütüne kapatılır.
  6. Üzerine alüminyum folyo örtülür, 180 derece fırında 15 dakika pişirilir.
  7. Patlıcanlar servis tabağına ters çevrilir. Üstüne sos dökülür, servis yapılır.

Sosun hazırlanışı;

  1. İnce kıyılmış sarımsaklar zeytinyağda hafif pembeleştirilir. Soyulmuş ve rendelenmiş domatesler ilave edilir.
  2. Biraz pişirilir, salça ve tuz ilave edilir. Un biraz sulandırılıp ilave edilir. Koyulaşana kadar kaynatılır.



Not:Yemek Zevki dergisinin 2001 Temmuz ayı dergisinden yaptım. Ve iç malzmesi biraz artırılmalı derim.

Tavuklu Mantarlı Salata

Tamamen alıntı ve çalıntıdır desem ayıp mı olur? Malum büyük alış veriş merkezlerimiz gittiçe çoğalıyor. Sizi bilmem ama ben oradaki açık büfe olaylarına dikkat kesilirim. Acaba şundan deneyebilir miyim? Ya da bir diğerinden? Şunun şeklini nasıl vermişler derken bu arada kızılma ihtimalini de göz önünde bulundururum. Bakışlarım tamamen kaçamaktır. E yemeyeceksen niye bakıyorsun demezler mi? Bütün çeşitleri yemek imkansız. Bu seyir esnasında gözüme çarpan salatayı denedim. Fakat sosunun nasıl olduğunu kestirmek mümkün değil. Kendimce bir şeyler koydum.

Malzemeler;

  • 1 tavuk göğsü
  • 150 gr. mantar
  • 3-4 taze soğan
  • 1 büyük havuç
  • 6-7 kornişon turşu
  • 1 yaprak ince kıyılmış kırmızı lahana(tuz ve sirkeyle ovulmuş)
  • 2 yemek kaşığı mısır
  • 5 yaprak marul
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 dal dereotu
  • 4 dal nane

Sos için;

  • Yarım limon suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı mayonez
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı fesleğen
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı;

  1. Tavuk göğsü haşlanır, ince didilir. Mantarlar yıkanır, temizlenir küçük doğranıp
    limonlu suda haşlanır.
  2. Havuç ve kornişonlar küçük(tavla zarı kadar) doğranır.
  3. Taze soğan, marul, maydanoz, nane ve dereotu ince kıyılır.
  4. Limon suyu, zeytinyağ, mayonez ve diğer malzemeler bir kasede çatalla çırpılır, salatanın üzerine döküp, karıştırılır.
  5. Bütün malzemenin iyice karıştığına emin olunca servis tabağına aldım ve maalesef süsleyemedim.(vaktim dardı desem her insanın vakti dar olabilir elim ağır galiba)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...