Cuma, Eylül 22, 2006

Sabah 7'de uyanmak...

Canım uzun zamandır kabaklı sufle veya kek istiyordu, bir türlü fırsatını bulup yapamıyordum. Geçen gün güzel bir tuzlu kek tarif buldum, malzemelerine rendelenmiş kabak ekliyip ununu biraz arttırarak yaptım, kalıplara döktüm ve fırına koydum, biraz da ağır ağır pişmesini istedim. 1 saat geçti kek kabardı ama hala altı ıslak, yarım saat geçti hala aynı durumda derken bir yarım saat daha geçti ve fırının bozulduğunu alt kısmından sıcak vermediğini farkettim. Tuzlu kek hayallerim suya düştü yani..



Benim gibi geç yatıp geç kalkmaya alışmış biri için hiç hoş bir durum değil. Dün evde bir takım işler yapılacağı için erken kalkıp evi terk etmemiz gerekiyordu. Ne yapıcaz sabah sabah derken Figen abla'ya kahvaltıya davet ettirdik kendimizi :).. Bütün gün ordaydık gitmişken ikindi soframızın da fotoğrafını çektim, bohça şeklindeki poğaçalar ve meyvalı kek çok güzeldi. Buradan ellerinize sağlık ve teşekkürler diyoruz.

Nazlı'nın isteği üzerine Sofradaki Yoğurtlu havuç salatası ve Patlıcan & Kırmızı Biber ikilisinin tariflerini ekliyorum:

Yoğurtlu Havuç Salatası:

O gün yaptığımız gibi anlatıyım;

3 havucu rendeleyin, damak tadınıza göre istediğiniz oranda zeytinyağını bir tavaya koyup rendelenen havuçları içine atın. Havuçlar hafifçe yumuşayıncaya kadar biraz kavurun, ama ölmesinler.Tuzunu ekleyin ve eğer isterseniz başka baharatlar da ekleyebilirsiniz size kalmış o gün sadece tuz ekledik. Kavrulan havuçları alıp yoğurt ve mayonez isteğinize göre sadece yoğurt veya sadece mayonez de olabilir karıştırın (İsterseniz sarımsaklı yoğurt kullanabilirsiniz).

Patlıcan & Kırmızı Biber:

Közlenmiş patlıcanı biraz zeytinyağı koyulmuş tavada çatalla ezerek kavurun, tuz ve ilaveten istediğiniz baharatı koyun (rendelenmiş sarımsak da ekleyebilirsiniz). Çok az kavurduktan sonra tabağa alın. Aynı tavaya közlenmiş, kabukları soyulmuş kırmızı biberleri de aynı işlemle kavurup, patlıcanların yanına alabilirsiniz.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...