Cumartesi, Eylül 30, 2006

Patlıcanlı ve Domates Soslu Makarna

© 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan www.lezize.com ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.


Makarnayı bol soslu sevdiğim için bunun araştırmasını yapıp nerde bol malzemeli varsa onu denerim. Aaa bir de domates sosluysa üstüne dökmeliyim öyle harmanlanmışını sevmem. Yazın işim kolaydır kışın biraz malzemeler sınırlı.
Malzemeler;

  • 1 paket makarna
  • 2 patlıcan
  • 6 domates
  • 20 tane siyah zeytin
  • 6 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı;

  1. Patlıcanlar alaca soyulur, küçük küpler halinde doğranır ve kızgın yağda kızartılır.
  2. Domatesler soyulur, çekirdekleri çıkarılır küçük küpler halinde doğranır.
  3. 5 yemek kaşığı sıvı yağda dövülmüş sarımsaklar hafif pembeleştirilir.
  4. Domates, toz şeker, tuz ve karabiber ilave edilir 5 dakika pişirilir.
  5. Kızartılan patlıcan, çekirdekleri çıkarılıp ikiye bölünmüş siyah zeytinler domatesli sosa ilave edilir.
  6. Tuzlu kaynar suda haşlanan makarnaların üzerine dökülüp servis yapılır.


Uzun vakit evvel yapmıştım bu makarnayı etkinliğe katılmak amaçlı fakat internetim beni perişan etti iki aydır. Ya modemden ya adsl'den ki hala çözebilmiş değiliz İrem derin araştırmalar yapıyor ama nafile.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...