Cumartesi, Ekim 07, 2006

Mantarlı Biftek Sarması


© 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Diyorum işte anneler mutfağa girsin neler çıkar taşı aş yaparlar bizde bakar kalırız. Hatta arada aşı taş yaptığımda olur. Belki yanında güzel bir pilav olsa iyi olurdu fotoğraf açısından ...Ama yiyemediğimiz için yapılmadı.
Malzemeler

  • 1 kg. biftek
  • 300 gr. mantar
  • 3 domates
  • 3 patates
  • 1 kuru soğan
  • 300 gr. tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz, karabiber, pul biber, kekik

Hazırlanışı;

  1. Rendelenmiş domates,salçalar ve baharatlar karıştırılır. Hazırlanan sos bifteklerin her tarafına sürülür.
  2. Küçük doğranmış mantarlar tereyağında suyunu çekene kadar pişirilir.
  3. Mantar bifteklerin içine konulur, düdüklü tencereye sıralanır. Soyulmuş soğan ortasına bütün olarak koyulur. Domatesli sosun kalanı bifteklerin üzerine gezdirilir ve pişirilir.
  4. Patatesler soyulur, yuvarlak dilimlenir bir tavada az tereyağında hafif kızartılır. Bir fırın kabına sıralanır.
  5. Sarılmış biftekler patateslerin üzerine çıkarılır, pişmiş bütün soğan ortaya yerleştirilir ve fırında beş dakika kızartılır.



Ve önemli bir not İrem'in pirzolasını ben bu yemeği yazarken görebildim. Demeyin ki bu bunun kardeşi hiç olmazsa biraz sonra yapsaydınız. Çünkü adsl hala düzelmedi ve ben sanırım bu günlerde başka bir seçenek denemek zorunda kalacağım.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...