Salı, Ekim 17, 2006

Zeytinyağlı Patlıcan


© 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.
Zeytinyağlı patlıcandan başladım. Tarifini ilginç bir şekilde bulmuştum. Bir arkadaşa defterimi verdim. Geri geldiğinde bu tarif arasında unutulmuştu. Telif hakkını aldım mı? Söyledik tabii canım tarifinizi kullanıyoruz diye.
Malzemeler:

  • 3 patlıcan
  • 3 domates
  • 4 sivri biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağ

Hazırlanışı:

  1. Patlıcanlar ocakta közlenir, soyulur. İnce dilimlenir.
  2. Biberler doğranır. Domatesler soyulur, rendelenir.
  3. Bir tavada zeytinyağ kızdırılır. Biberler , bir kaç sefer çevrildikten sonra domatesler ilave edilir.
  4. Domatesten bir iki dakika sonra dilimlenmiş patlıcanlar ilave edilir karıştırıp ocaktan alınır.
  5. Soğuduktan sonra servis için tabağa alınır. Maydanozla süslenir ki ben bunu yapmamışım.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...