Çarşamba, Kasım 15, 2006

Rosto

© 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Bu da menünün son tarifi;

Malzemeler;

  • Kemiksiz rostoluk dana eti (miktarı kaç kişilik bir yemek hazırlayacağınıza bağlı)
  • 1 büyük kuru soğan, doğranmış
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

    Sosu için;

  • Domates Salçası (yarı yarıya domates salçası ve küp doğranmış domates şeklinde de kullanabilirsiniz)
  • Kekik, karabiber
  • Zeytinyağı

    Hazırlanışı;
    1. Rostoları kuru soğan, karabiber, tuz ve zeytinyağı karışımında 1 kaç saat bekletin.
    2. Düdüklü tencereye bekletilmiş rostoları (bekletme sosuyla beraber) dizip üzerine biraz su döküp yumuşayana kadar haşlayın.
    3. Rostoları düdüklüden alıp bir fırın tepsisine yerleştirin.
    4. 1 kasede zeytinyağı, domates salçası, kekik, pul biber, biraz karabiberi az suyla karıştırarak sos haline getirin.
    5. Rostoların üzerine bu sosu gezdirip fırında kızarana kadar pişirin.
  • Bağlı olduğu menüye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    Ciğer Kavurma

    © 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



    Malzemeler;

  • Ciğer
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1 kuru soğan
  • 1 demet maydanoz

    Hazırlanışı;
    1. Kuş başı doğranmış ciğeri kavururken tuzunu, biraz kimyon biraz da karabiber serpin.
    2. Kavrulduktan sonra bir tabağa alıp üzerine doğranmış kuru soğan en üste de maydanozları serpip servis yapabilirsiniz.
  • Bağlı olduğu menüye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    Ağlayan Kek

    © 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



    Bu kadar çeşitin üstüne küçük dilimlerimizle doymayıp (bence gözümüz doymamıştı) ikincileri yediğimiz harika bir tatlı olmuştu.

    Malzemeler:
    • 4 yumurta
    • 3 kahve fincanı şeker
    • 3 kahve fincanı un
    • 2 yemek kaşığı süt
    • 1 paket kakao
    • 1 paket kabartma tozu
    • Üstüne dökmek için: 2 su bardağı süt
    Krema malzemesi:
    • 1 paket krem şanti
    • 1 su bardağı süt
    • 1 paket hazır çikolata sosu
    Hazırlanışı;
    1. Yumurta, şeker beş dakika çırpılır. Un, kabartma tozu, kakao ve 2 yemek kaşığı süt ilave edilir tekrar çırpılır.
    2. Kek ayarında piştikten sonra üstüne iki su bardağı süt dökülür.
    3. Krem şanti, sütle çırpılır. Dolapta bekletilir. Kek soğuduktan sonra üstüne sürülür.
    4. Çikolata sosu üstündeki tarife göre hazırlanır, krem şantinin üzerine dökülür. Arzuya göre hindistan cevizi, dövülmüş fındık veya fıstıkla süslenir.
    Bağlı olduğu menüye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    İtalyan Salatası

    © 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



    Yine bir çok tarif var bu isimde . İşinin gücünün arasında iki telefon görüşmesi yaptık Nursen ablayla acaba ben eksik mi aldım diye ama tarifi buydu:

    Malzemeler:
    • 1 kavanoz garnitür
    • 3 soyulmuş sosis
    • 6 dilim salam
    • 9-10 kornişon turşu
    • 1 büyük kavanoz mayonez
    Hazırlanışı;
    1. Salam ince şeritler halinde doğranır. Turşu ve sosis küçük doğranır.
    2. Bütün malzemeler geniş bir kasede harmanlanır. Servis tabağına alınır.
    3. Arzu ederseniz hazır garnitür kullanmayıp :2 patates, 2 havuç, 1 su bardağı bezelye kullanabilirsiniz.
    Bağlı olduğu menüye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    Minik Köfteli Yayla Çorbası

    © 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



    Tarifleri eklemeye menünün çorbasından başlıyorum;

    Malzemeler;

  • 2 kaşık un
  • 3 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 etsu tablet
  • 1 avuç pirinç

    Köfteleri için;

  • 1 küçük kuru soğan, rendelenmiş
  • 250 gr kıyma
  • Tuz, karabiber

    Sosu için;

  • Tereyağı (bu da tamamen sizin almak istediğiniz yağ oranına bağlı 1-2 kaşık yeterli olabilir)
  • Nane, Pulbiber

    Hazırlanışı;
    1. Un, yoğurt ve yumurtayı çırpın.
    2. İstediğiniz yoğunluğa göre suyunu koyun. Kaynaya kadar düzenli bir şekilde ara vermeden karıştırın.
    3. Kaynadıktan sonra etsu tableti ve 1 avuç pirinci atın. Pirinçler yumuşayana kadar kaynatın.

      Köfteler;

    4. Soğan, karabiber, tuz ve kıymayı yoğurun. Bundan fındıktan biraz daha küçük köfteler yapın.

      Sosu;

    5. Tereyağını eritin içine minik köfteleri atın ve kızartın. Köfteler kızardıktan sonra nane ve pulbiberi ilave edin ve 30 sn. daha kavurun, ocaktan alıp çorbanın üzerine gezdirin.
  • Bağlı olduğu menüye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...