Perşembe, Kasım 23, 2006

Boşnak Böreği


Böreği yapalı o kadar vakit geçti ki İrem unutmuş. Aaa börek yapmışsın dedi. Malum adsl azizliğine uğramış mağdurlardanım. Öyle vakitler oluyor ki bir dakikaya düşen bağlantılar oluyor. Sınırsız bağlantı buysa sınırlıyı hayal etmek korkunç diye düşünüyorum. Ve artık pes edip arızayı falan aramıyorum. Zira geldiklerinde onlarda benim gibi bilgisayarın başına geçip yarım saat seyredip yok canım bizde hata yok hata sizin kablolarda gibi mantıksız açıklama yapacakları kesin. Buraya yazmamın sebebi ola ki sizinde başınıza gelir modeminiz bozuk derler siz ikinci ve üçüncü modemi alır paranızı haybeye harcarsınız. Yok öyle bir şey. Size dost tavsiyesi sorun ne kablonuzda ne modeminizde bana inanın.
Böreğin hikayesi aylar önce bu adsl hastalığı müzminleşmeden önce Tuz ve Biber bloğunu gezerken başladı. Boşnak böreği(Bursa Sarması) başlığında görünce hoşuma gitti. Güzel görünüyordu. Evren'in ellerine sağlık. Bende yaptım, yedik ama fotoğrafını çekemedim. Sonra ki günlerde biraz daha gezindim yemek sitelerinde. Evet biraz daha farklı bir tarif buldum. /www.nepisirsem.com/ ve bir kaç ismini hatırlamadığım yerde yufka olarak açıp rulo şeklinde sarılıyor ve iç harçta ek olarak kıyma vardı. Yaptık ama annemle birlikte çünkü misafir geldi.

Malzemeler:

  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1/2 paket yaş maya
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

    İç Malzemesi:

  • 3 Patates
  • 200 gr. kıyma
  • 150 gr. tereyağ
  • 1 kuru soğan
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Üstüne sürmek için: 1 yumurta sarısı


Hazırlanışı;


  1. Malzemelerin hepsi karıştırılarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Yarım saat üstü örtülü olarak mayalandırılır.
  2. Patatesler haşlanır, soyulur bir çatalla ezilir. İnce kıyılmış soğan ve kıyma tereyağda hafif kavrulur. Baharatlar ve ezilmiş patates ilave edilir ateşten alınır.
  3. Yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır. Unlayarak oklavayla ince açılır hafif yağlanır yufkanın bir tarafı katlanır ortasına patesli harç koyulur ve rulo şeklinde sarılır.
  4. Tepsi yağlanır. Ortasına ilk ruloyu kendi etrafında döndürerek sarılır. Diğer yufkalarıda açıp tepsi dolana kadar etrafına sarılır.
  5. Üstüne bir kaç damla yağla çırpılmış yumurta sarısı sürülür. Sıcak fırında pişirilir.(Boşnak böreğine yumurta sürülmez gibi bir şey okumuştum ama annem kabul etmedi biz sürdük)


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...