Pazar, Ocak 28, 2007

Alman Pastası

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Şubat geliyor hala kardan yağmurdan eser yok... böyle diyorum ama ben odama kapanmış işlerimle uğraşırken belki fırtına bile çıkmıştır hiç haberim olmuyor sonra alay konusu oluyorum. Aklıma gelmiyor camdan bakmak ne yapabilirim? Eh o zaman inşallah yağmıştır bir yerlere diyelim bari... İşime biraz düşünme arası verdiğimden düşünürken bir yandan da bir kaç tarif yazıyım bari dedim. Size de olur mu bilmem ama aklınıza gelen bir düşünceyi bir arkadaşınızla paylaşırken birden ona ilave başka bir düşünce derken başka bir tane bombardıman gibi art arda gelir ama tek başınıza düşünseniz aslında onların hiç birini bulamazsınız, paylaşmak bu yüzden güzel ve faydalı demek. Neyse tarife geçelim;

Biriken tariflere devam ediyoruz Emine abla'nın sofrasından her zaman çok güzel yaptığı Alman Pastası, ben bir kere denemiştim ve onunki kadar güzel olmamıştı ama bu aralar tekrar yapmayı düşünüyorum. Farklı olarak arasına frambuaz, muz veya başka bir meyve koymak gibi düşüncelerim var. Aşağıda yazan hali bile tek başına yeterli aslına bakarsanız;

Malzemeler;

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 çay bardağı un

    Kreması için;

  • 1/2 lt süt,
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • 1 yumurta
  • 125 gr tereyağı veya margarin
  • 1 paket vanilya

  • Üzeri için bolca pudra şekeri

    Hazırlanışı;
    1. Yumurta ile şekeri köpürüne kadar çırpın.
    2. Yoğurt ve sıvıyağı ekle, karıştırın.
    3. En son kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edip sadece kaşıkla karıştırın.
    4. Küçük yuvarlak borcama veya 22cm'lik bir kalıba dökün.
    5. 200 C derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirin.
    6. Piştikten sonra kalıptan ters çevirerek çıkartıp ikiye bölüp arasına muhallebisini sürün. Kenarlarından akabilir önemli değil, diğer kek parçasını üzerine yerleştirin.
    7. Servis tabağına aldıktan ve kek soğuduktan sonra bolca pudra şekeri serpin.
    Kremanın hazırlanışı;
    1. 1/2 lt sütü, şekeri, unu ve nişastayı muhallebi gibi pişirin.
    2. Piştikten sonra sıcakken içine 125 gr tereyağı veya margarini, 1 yumurtayı (yavaş yavaş ekleyerek) ve 1 paket vanilyayı ekleyip iyice çırpın.
  • Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder

    LinkWithin

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...