Biriken Sofralar, Menüler ve Tarifler #3 Minik Beyin Sofrası

Perşembe, Ocak 11, 2007

© 2005-2007; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Fotoğraftaki minik bey sofradaki minik kırmızı taşların etkisi altında onları almak için uğraşırken sen dur bakalım bir fotoğrafını çekelim diye kandırmaya çalıştık çok hoşuna gitti. Bazı çocuklar fotoğraf makinesini sevmez ama pek bir poz verdi.

Sahra'lar ve bir kaç arkadaş daha o gün bize gelicekti. Menünün tatlı kısmını üzerime aldım. Sonra Sahra'nın senin pizzanı özledim dediği aklıma geldi Pizza da yapalım dedim, salata olarak ne yapsam diye düşünürken Portakal Ağacında gördüğüm ve denediğim bir salata tarifi geldi aklıma menü yavaş yavaş çıkmaya başladı. Kalanı anneme ait.

Menü;

  • Mantarlı Sucuklu Pizza
  • Sebzeli Karışık Salata
  • Peynirli Çubuklar
  • Zeytinyağlı Yaprak Sarma ve Kuru Sebze Dolması
  • Amasya Çöreği
  • Badem Dolgulu Böğürtlen Marmelatlı Tartöletler
  • Frambuazlı Kremalı Tartöletler
  • Frambuazlı Minik Kremalı Pastalar
  • Çikolatalı Minik Kremalı Pastalar




  • Bu tartöletleri Sahra'nın Meyveli Tartölet tarifindeki tart hamurunu kullanarak yaptım minik kalıplarla 19 adet tartölet çıktığını belirtmeliyim (çok iyi saydım kesinlikle). Kremasını da diğer pasta için hazırladığım kremadan kullandım. O da Tiramisu'mun kremasıydı. Dondurulmuş frambuazla süsleyip frambuazların üzerine eritilmiş yaprak jelatin sürdüm. Kenarlarını krem şantiyle süsledim.



    Bu badem dolgulu tartöletleri de Bizim Pastane'nin tartlarına göz gezdirirken gördüm ama çok ağır geldiği için hepsini bundan yapmaya cesaret edemedim bu yüzden sadece altı tane yaptım. Zinnur hanımın tarifinin yarısını uyguladım. Oradaki gibi ben de arasına marmelat koydum. Çok beğenildi. Sahra'nın ablasına yorumunu açık sözlü olduğu için sordum tatlılarımı numaralandırdı bu 1 numaralı tatlıydı. Dolgu tarifi için Zinnur hanıma teşekkürler.

    Süslerken ortasına bir frambuaz kenarlarını da krem şanti kullandım krem şantilerin üzerine renk vermesi için çok az dövülmüş fıstık serptim. Ve bu süslemelerin hepsini misafirin yanında yaptım iyi mi? Migros servisini kaçırdığım için mutfağa geç girmek zorunda kalmıştım bu yüzden süslemeler vs misafirin yanında gerçekleşti. Çok güzel bir gündü ve şu minik yeğen henüz doğmamıştı bu da iyi bir nokta (yani misafirimiz hamileyken yiyebildiği için, malum aşermek mevzusu).

    Minik Kremalı Pastaları da yarın eklerim artık..

    You Might Also Like

    5 Comments

    1. Irem, her zamanki gibi cok guzel bir sofra hazirlamissiniz. Bu zevkli sofrada Bizim Pastane'den bir tarif yer aldigi, ayrica da begenildigi icin mutlu oldum.
      Sevgiler,

      YanıtlaSil
    2. Merhaba sofranız harika görünüyor.

      Ben mercimek köftesiyle servis yaptığınız acı biber sosunun lütfen tarifini rica edebilir miyim.

      Sevgiler
      Ceren.

      YanıtlaSil
    3. merhaba
      yine güzel bir masa. herşey çok güzel görünüyor elinize sağlık.

      hesna

      YanıtlaSil
    4. zinnur hanım, asıl ben güzel tarifiniz için teşekkür ederim.

      Cerencim, kusura bakma sürekli unutuyorum... iş güç giriyor araya :(

      Hesna, Teşekkürler masa süslemek ayrı bir zevk..

      YanıtlaSil
    5. Çok güzel görünüyo hepsi özelliklede tatlı.. Elinize sağlık

      YanıtlaSil

    Subscribe