Pirinçli Kıymalı Puf Börekler

Cuma, Ocak 26, 2007

© 2005-2006; metnin ve fotografin her hakki saklidir. Izin alinmadan Lezize ve yan bloglari disinda hiç bir yerde hiç bir bahaneyle kullanilamaz.



Figen ablanın sofrasından ikinci tarif Pirinçli Kıymalı Puf Börekler..
Böreğin özelliği hamurunda sirke ve iç harcında pirinç olması. Sanırım hamurundaki sirkeden ve arasına sürülen bol tereyağından dolayı börek milföy hamuru gibi puf oluyor. İç malzemesini isterseniz sebzeli veya peynirli de yapabilirsiniz ama hamuru denemenizi tavsiye ediyorum. Figen ablanın ellerine sağlık..

Malzemeler;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • 300 gr tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sirke
  • Tuz
  • Aldığı kadar un

    İç Malzemesi;

  • 500gr kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı haşlanmış pirinç
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz, Karabiber ve istediğiniz diğer baharatlar

    Hazırlanışı;
    1. Tereyağı hariç bütün malzemeyi yoğurun ve dokuz parçaya bölün.
    2. Her parçayı servis tabağı büyüklüğünde açıp üstlerine yumuşamış tereyağını sürün ve üçer üçer üst üste koyun.
    3. 3 hamur kulesi olacak bunları rulo yapın. Buzdolabında 2 saat bekletin.
    4. Buzdolabından çıkan üç ruloyu 2 parmak genişliğinde dilimleyin.
    5. Dilimlerinizi merdaneyle 15 cm çapında yuvarlak olarak açın. İç malzemesini ortasına yerleştirip kenarını diğer kenarın üstüne gelecek şekilde kapatın parmak ucunuzla kenarlarını hafifçe bastırın.
    6. Börekleri yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip 200 derece ısıtılmış fırında üzerine bir şey sürmeden pişirin.
    İç Malzemesi;
    1. Soğanı yemeklik küp küp doğrayın.
    2. 1/2 çay bardağı zeytinyağında kıymayı biraz kavurun, içine soğanları atın kavurmaya devam edin.
    3. Maydanozları kıyın ve kavrulan kıymaya ekleyin, tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan alın.
    4. Haşlanmış pirincini ekleyip karıştırın.
  • You Might Also Like

    7 Comments

    1. Merhaba, bu nsıl bir güzellik? Görüntüsü yetiyor tadını anlatmaya.
      Gecenin bir yarısı aklım bu börekte kalacak:)
      Sevgiler...

      YanıtlaSil
    2. Lavantin yorumunu Figen ablaya ileticem, ben bunları pırasalı denemek istiyorum.

      Madem aklın kaldı pazar sabahı kahvaltısına güzel olur diyorum ben ;)

      YanıtlaSil
    3. merhaba sitenizi begenerek surekli takip ediyorum maalesef resimlerinizi goremiyorum bir suredir acilmiyor hatta hepsi silindi ..bu borekten yapmayi dusunuyorum yalniz bir sorum olacak maya veya kabartma tozu kullanilmiyormu basarilarinizin devami dilegiyleselamlar

      YanıtlaSil
    4. Nuran, hiç başka bir bilgisayarda açmayı denedin mi siteyi muhtemelen senin bilgisayarında olan bir sorundan dolayı görünmüyordur çünkü hiç böyle bir sorunla karşılaşmadım.. :(

      Kabartma tozu bana verilen tarifte yok ama bir daha sorup var mı yok mu teyit ederim şimdi sen söyleyince bana da garip geldi.

      YanıtlaSil
    5. ilgilendigin icin tesekkur ederim bulundugum ulkeden kaynaklaniyor resimlerin acilmamasi sizin siteninkiler cikiyor diye seviniyordum ama son bir aydir acilmiyor yazin turkiyeye gelince resimleri kaydetip donunce bakarim baska carem yok selam ve sevgilerimle

      YanıtlaSil
    6. hımm hangi ülkede olduğunu söyleyebilir misin sansür bildiğim kadarıyla çin de uygulanıyor başka bilmiyorum merak ettim neresi olduğunu şimdi :)

      YanıtlaSil
    7. arabistanda medinede bulunuyorum selamlar

      YanıtlaSil

    Subscribe